Amateri u žutom

KURIR U BELEKU! HAOS NA PRIJATELJSKOJ UTAKMICI: Sudije pokušale da pokradu Novosađane, a onda je nastala FRKA

Fudbal -

Nedorasli arbitri nepotrebno zakuvali pripremnu prijateljsku utakmicu između Proletera i Ordabasija.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Beleka - Aleksandra Radonića

Malo je nedostajalo da prijateljska pripremna utakmica između novosadskog Proletera i kazahstanskog Ordabašija (1:1) bude prekinuta minut pre kraja utakmice.

Razlog su pristrasne sudije ovog meča koje su bile iz Kazahstana?! Sudijska trojka je po svaku cenu pokušala da Ordabašiju omogući pobedu, pa je tako glavni arbitar u završnici utakmice izmislio penal. Lopta je bila kod korner zastavice, a u šesnaestercu su se igrači dva tima borili za što bolju poziciju prilikom prekida.

foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Odjednom je glavni sudija svirao penal, a onda i pokazao crveni karton mladom Jokoviću. Hvatao se trener Proletera Branko Žigić za glavu, pitao arbitre šta rade i zašto prave predstavu od jedne prijateljske utakmice.

Na kraju, fudbaleri Ordabašija između sebe su doneli odluku da ne izvedu penal. Tačnije, igrač kluba iz Kazahstana je samo šutnuo loptu pored gola Proletera, što su igrači iz Novog Sada propratili aplauzom.

Umesto incidenta i pogrdnih reči, fudbaleri dva tima su utakmicu napustili zagrljeni i uz osmehe. Fudbal je pobedio i još jednom pokazao da spaja ljude.

Šta je o spornom detalju sa utakmice između Proletera i Ordabasija rekao trener Novosađana Branko Žigić, pogledajte u video prilogu Kurir TV.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track