OVO ZNAČI RAT! Bitka za Euro: Erling Haland je bacio rukavicu Srbiji (FOTO)
Foto: FIFA, AP

Bitka za Euro Srbija vs Norveška

OVO ZNAČI RAT! Bitka za Euro: Erling Haland je bacio rukavicu Srbiji (FOTO)

Fudbal -

Aleksandar Mitrović igra u životnoj formi za Fulam, a Erling Haland je čudo od deteta koje rešeta koga stigne u dresu Borusije

Erling Haland je bacio rukavicu Srbiji u lice sa tri fenomenalne utakmice u dresu Dortmunda! Odmah je dobio i odgovor od kolege po poziciji - Aleksandra Mitrovića!

Još 51 dan ostao je do meča godine za srpski fudbal. Polufinale baraža za Euro protiv Norveške već je dobilo sjajnu uvertiru. Dva vrhunska golgetera sjajnim igrama za svoje klubove najavljuju pravi fudbalski rat u Oslu 26. marta. Dečak koji je zaludeo Evropu ima samo 19 godina i postigao je sedam golova za 136 minuta u dresu Dortmunda. Impresivno! Za nacionalni tim odigrao je tek 80 minuta u dva meča, ali jasno je da njegovo vreme tek dolazi. Nadamo se da neće doći već protiv Srbije.

foto: FIFA, AP

Šest godina stariji fudbaler, rođen u Smederevu, takođe je neko o kome se i te kako priča i piše u evropskim fudbalskim krugovima. Njegovi dometi su daleko veći od Fulama i Čempionšipa, jer brojke pokazuju da je to odavno prerastao. Aleksandar Mitrović postigao je 19 golova i prvi je strelac drugog po rangu takmičenja u Engleskoj. Dao bi i više golova da nije zbog povrede propustio nekoliko utakmica. Fulam je pre dve nedelje odbio ponudu od 55 miliona evra da proda srpskog asa! I to dosta govori.

Filip Stojković nema dilemu Koji, bre, Haland? Moj kum Mitar je bolji!

Mitar i Haland, Srbija i Norveška u kvalifikacijama za Euro. Šta o ovom duelu kaže Filip Stojković, bivši fudbaler Zvezde i aktuelni igrač Rapida iz Beča.

- Moj kum Mitar je opasan igrač, veoma bitan za našu reprezentaciju. Što se tiče Halanda, njega ne treba da komentarišem. Bukvalno razbija na terenu, ali ima Srbija dosta prednosti u odnosu na Norvešku. Nije Haland ceo tim. Daće bog, proći ćemo mi to.

Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track