Bili i ostali drugari

KAKO JE DOBRO VIDETI TE OPET: Susret starih prijatelja Lale i Srne, topao bratski zagrljaj! KURIR TV

Fudbal -

Srbin i Hrvat videli se u Turskoj i evocirali zajedničke uspomene na godine provede u Šahtjoru iz Donjecka

Izveštač Kurira iz Beleka - Aleksandar Radonić

Nenad Lalatović i Darijo Srna! Srbin i Hrvat! Bratski zagrljaj, pokazatelj da fudbal spaja ljude i razbija sve tabue.

Banuo je Nenad Lalatović iznenada na trening fudbalera Šahtjora iz Donjecka i iznenadio svog velikog prijatelja Darija Srnu, nekadašnjeg saigrača, danas pomoćnika u slavnom ukrajinskom klubu.

foto: Kurir

Silno se obradovao Srna videvši starog prijatelja, iako je još trajao trening fudbalera Šahtjora. I jedan i drugi nisu krili oduševljenje, a njihovi viđenje preko žice fudbalskog kompleksa hotela "Regnum" u Beleku zabeležila je i kamera Kurira.

- Daj da preskočim ovo. Otkud ti ovde - pričao je Srna.

- Došao sam da gledam jednu utakmicu, ali kako tebe da ne vidim - uzvratio je Lalatović.

Čim je završen trening Šahtjora, Darijo Srna je izašao sa terena i bacio se u zagrljaj Nenadu Lalatoviću. Dvojica prijatelja koji su zajedno igrali tri godine u Donjecku proveli su više od deset minuta u prijatnom razgovoru, a onda je Srna morao nazad na teren, da tradicionalno posle svakog treninga, odigra utakmicu između stručnog štaba prvaka Ukrajine i pomoćnog osoblja. Ovaj meč je na opšte iznenađenje završen pobedom ekonoma, doktora i masera rezultatom 4:2.

foto: Kurir

Nenad Lalatović rekao je za Kurir o svom prijatelju Dariju Srni:

- Ja sam u Šahtjoru proveo tri ipo godine. Video sam ovde drage ljude, a vidim da je i njima bilo prijatno da vide mene. Srna je moj veliki prijatelj, sa njim sam proveo tri godine u Donjecku. Živeli smo jedno vreme zajedno kada je došao u klub. Družili smo se svakodnevno i dandanas smo u kontaktu. Sad smo se dogovorili da se sutra vidimo na večeri - rekao je Nenad Lalatović i dodao da mu je drago što je Srna postao trener:

- Srna ima kvalitet. Bio je vrhunski igrača sa karakterom. Siguran sam da će jednog dana biti prvi trener Šahjtora, jer je po tome kakav je čovek, a verujem i kakav će biti trener, to svakako i zaslužio.

Kurir sport / A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track