VOJVODINA SE POJAČALA IZ KOLEVKE FUDBALA: Lalatović kao da je trener iz Engleske
Foto: FK Vojvodina

ROĐEN U LONDONU

VOJVODINA SE POJAČALA IZ KOLEVKE FUDBALA: Lalatović kao da je trener iz Engleske

Fudbal -

Fudbaler Vojvodine Lazar Stojsavljević rekao je danas da ga šef stručnog štaba tog kluba Nenad Lalatović podseća na engleske trenere i da ima slične zahteve kao oni.

"Ovo što on traži od nas nije mnogo drugačije od onoga što sam već prošao u Engleskoj. Šef od nas zahteva da budemo agresivni, da uvek stojimo blizu protivničkih igrača, dosta insistira i na duel igri. To je isto što zahtevaju treneri u Engleskoj, razlika je možda samo u nekim taktičkim zamislima", rekao je Stojsavljević za klupski sajt.

On je rođen u Londonu i gotovo čitavu karijeru proveo je u engleskim klubovima.

"U mlađim kategorijama sam trenirao u pojedinim nižerazrednim klubovima u Engleskoj, da bi mi prvi klub u seniorskoj karijeri bio Voking. Odatle sam prešao u Milvol, pa kasnije u Njuport kaunti, gde, iskreno, nisam bio zadovoljan. Kada mi se ukazala prilika da predjem u Vojvodinu, nijendog trenutka nisam razmišljao da li da prihvatim", kazao je Stojsavljević.

Naveo je da ljudi u Srbiji možda imaju pogrešnu sliku o fudbalu u nižim engleskim ligama.

"Svaki klub koji učestvuje u četvrtom rangu takmičenja je izuzetno organizovan i potpuno profesionalan u svakom smislu. S druge strane, kvalitet fudbala nije baš neki, jer se sve svodi na snagu i duel igru, a igra skoro svakog tima se zasniva na dugim loptama i preskakanju sredine terena. Igra se dosta agresivno i oštro, te iz tog razloga nije lako igrati", rekao je Stojsavljević.

On je u novosadskom klubu gotovo mesec dana, a kako kaže, uveren je da će sa saigračima ostvariti sve ciljeve koje imaju.

"Uslovi za treniranje su odlični i malo sam se iznenadio čime sve raspolaže naš fudbalski centar, jer poseduje zaista sve: terene, teretanu, prostoriju za oporavak, restorane, sobe...", rekao je Stojsavljević.

On je rekao i da navijačima obećava da će pružiti svoj maksimum.

"Jedino što mogu da obećam je da ću pružiti 100 odsto svojih mogućnosti, kako bih opravdao poverenje koje mi je ukazano i pokazao da sam dostojan dresa koji nosim", kazao je Stojsavljević.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track