EKSKLUZIVNO

KURIR U BOLNICI U KOJOJ LEČE MIHU: Da, gospodin Mihajlović je ovde, morate do paviljona broj osam... (KURIR TV)

Fudbal -

Klinika Sent Orsola u Bolonji važi za jednu od najboljih na svetu...

Iz Bolonje za Kurir - Predrag Gajić

Da, gospodin Mihajlović je ovde, morate do paviljona broj osam – objanio nam je jedan od medicinskih radnika koga smo slučajno sreli u kompleksu klinike „Sent Orsola“ u Bolonji.

foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

Radi se o jednoj od najprestižnijih ustanova koja leči opake bolesti i podseća na beogradski Klinički centar. Ima dosta zelenila i zasebnih objekata koje povezuju ulice. A taj paviljon broj osam je zapravo Hematološko-onkološki institit, gde je trenutno smešten trener Bolonje.

foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

Znamo da ne postoje šanse da stupimo u bilo kakvu vrstu kontakta s njim, ali ipak ulazimo u deo gde je pristup dozvoljen.

foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

- Siniša Mihajlović ne prima posete, morate da shvatite. To je specifična situacija – kaže nam ljubazna medicinska sestra.

foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

Siniša se krajem januara ponovo vratio u ovu bolnicu kako bi prošao proceduru antivirusne terapije koja je neophodna posle transplatacije koštane srži.

foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

O kakvoj klinici se radi najbolje govori podatak da je u njoj zaposleno oko 5.000 ljudi od toga 800 lekara koji vode računa o svojim pacijentima. Godišnje se izvrši čak 33 hiljade oparacija, odnosno neverovatna tri miliona specifičnih zahvata.

foto: Kurir Sport/Predrag Gajić

Za deset godina obavljeno je preko 400 transplatacija srca, čiji procenat uspešnosti iznosi oko 90%, što ovu zdravstvenu ustanovu svrstava među najbolje na svetu.

(P. Gajić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track