VELIKI SKANDAL TRESE BELGIJU: Bivši trener Zvezde optužen da je uzimao novac od transfera srpskih fudbalera!

šok

VELIKI SKANDAL TRESE BELGIJU: Bivši trener Zvezde optužen da je uzimao novac od transfera srpskih fudbalera!

Fudbal -

Bruno Venanci podneo tužbu protiv šest osoba, za koje se sumnja da su umešane u malverzacije, a među njima je i srpski trener, kao i ranije pominjani Kežman i Veljković.

Operacija "Čiste ruke", koja je istraživala fudbalske pronevere u Belgiji, podigla je veliku prašinu, a sada je u aferu umešan i srpski trener Aleksandar Janković!

Kako navode belgijski mediji, predsednik Standarda iz Liježa Bruno Venanci podneo je tužbu protiv bivšeg sportskog direktora Olivija Renara i bivšeg trenera kluba Aleksandra Jankovića. Uhapšeni srpski menadžer Dejan Veljković je tokom istrage pomenuo Venancija, a ovaj je odlučio da pred sud izvede šest osoba koje su umešane u proneveru tri miliona evra. Među tuženima su, pored Dejana Veljkovića, i Mateja Kežman, Aleksandar Janković i Olivije Renar.

Mateja Kežman je u izjavi za Mocartsport dematovao da ima bilo kakve veze sa slučajem.

- Glupost. Prvi put čujem od vas, niti sam ikada radio sa tim klubom. Venancija lično nisam ni upoznao - rekao je Kežman.

Aleksandar Janković je za belgijske medije izneo sličan stav.

- Šokiran sam i iznenađen. Prvi transfer je završen pre no što sam ja stigao, drugi kad sam otišao. Mladenovića sigurno nisu doveli na moj predlog, ja sam tada tražio Želea van Dama, koji je trenirao s nama, a u MLS ligi je u tom periodu bila pauza. Stotinu puta sam govorio o njemu s Renarom, Van Bujtenom i Venancijem. Imam i poruke u telefonu da dokažem - objasnio je Janković.

Sporni su transferi Filipa Mladenovića, Miloša Kosanovića i Gojka Cimirota. Venanci tvrdi da su Janković i Renar, uz pomoć Dejana Veljkovića, sklapali fiktivne ugovore s fudbalerima za skautiranje i napominje se da je Veljković igračima plaćao provizije na crno. Navodno je Janković prilikom ovih malverzacija zaradio 250.000 evra, Veljković 170.000, a Renar 20.000.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track