MARAKANA SA PET ZVEZDICA: Navršilo se 60 godina od početka gradnje stadiona Crvene zvezde
Foto: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

U susret proleću

MARAKANA SA PET ZVEZDICA: Navršilo se 60 godina od početka gradnje stadiona Crvene zvezde

Fudbal -

Crveno-beli imaju sve bolje uslove za rad na našem najvećem stadionu, koji dobija novi sjaj nakon rekonstrukcije.

Od sumraka do svitanja! Ovako bi ukratko mogla da se opiše prethodna decenija na Marakani, ne samo kada je reč o rezultatima Crvene zvezde, već i o uslovima na stadionu, koji je pre tačno 60 godina počeo da se gradi.

foto: FK Crvena Zvezda

Nešto opširnije bi zvučalo ovako - od promocije trenera bez struje na stadionu u koji se decenijama ništa nije ulagalo, klupskog duga od 54 miliona evra, pretnje bankrotom, izbacivanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja, do stabilnih finansija, tri uzastopne grupne faze evropskih takmičenja, jedne Lige Evrope i dve Lige šampiona, tri osvojene titule i četvrte na putu, stabilnog finansiranja iz sopstvenih izvora i duga, dobijanja UEFA licence u martu i rekonstruisane infrastrukture kompleksa stadiona „Rajko Mitić“... I sve to za pet godina.

- Klub je do sada uložio sedam miliona evra u infrastrukturne radove na stadionu „Rajko Mitić“ i Omladinskoj školi, nastavljajući tako da unapređuje kako uslove za rad sportskog sektora, tako i u znatnoj meri komfor posetiocima. Sve ove radove klub je finansirao iz sopstvenih izvora, bez uzimanja kredita i bilo kakve pomoći sa strane - rečeno nam je na Marakani.

- Urađeni su novi tereni na glavnom stadionu „Rajko Mitić“, i to dva puta u poslednje tri godine, osposobljeno je i grejanje trave. Rekonstruisana su i nova dva pomoćna terena za prvi tim. Promenjene su sve stolice na južnoj i severnoj tribini, a odrađen je i veliki deo posla na rekonstrukciji stadiona po zahtevu UEFA kontrolora da bi stadion dobio licencu za odigravanje utakmica u Ligi Evrope i Ligi šampiona. Modernizovan je stadion „Rajko Mitić“, napravljen je novi VIP sektor na zapadnoj tribini sa najmodernijim sadržajem na 1.500 kvadratnih metara, kao i poseban sektor za gostujući tim, a na zapadnoj tribini izgrađen je i prostor za Zvezdinu televiziju - u dahu kažu ljudi iz Zvezde.

foto: FK Crvena zvezda
foto: FK Crvena Zvezda
foto: FK Crvena Zvezda

A u susret prolećnoj sezoni renovirani su i toaleti na tribinama.

- Podsećamo da su postavljeni i češljevi na ulazima tribina, izgrađen je plato ispred severne tribine sa objektom od 800 kvadratnih metara, napravljeni parkinzi na jugoistoku. Postavljeni su reflektori na svakom pomoćnom terenu, a na postojećim su zamenjene reflektorske svetiljke kako bi se treninzi nesmetano odvijali u večernjim časovima. Zamenjene su reflektorske sijalice na glavnom terenu stadiona „Rajko Mitić“ i postavljen je novi semafor na južnoj tribini i s površinom od 90 metara kvadratnih jedan je od najveći u Evropi. Na stadionu je postavljeno i najmodernije novo ozvučenje. Rekonstruisani su teretana i mediko blok u zgradi Sportskog društva, a obavljeno je još mnogo enterijerskih radova... - hvale se na Marakani, a ruku na srce, i imaju zašto.

foto: FK Crvena Zvezda

Radovi u toku Uskoro novi medicinski blok

Kako kažu na Marakani, radova će i dalje biti na stadionu i oko njega.

- Klub ne staje na ovome, uveliko se radi na izgradnji mediko bloka ispred svlačionice prvog tima od 800 kvadratnih metara. Grade se objekti za potrebe Omladinske škole od 1.000 kvadratnih metara, internat i nove kancelarije.

foto: FK Crvena Zvezda

Budućnost srpskog fudbala Najbolji uslovi za omladince

I Omladinska škola je u novom ruhu:

- Potpuno je renovirana infrastruktura Omladinske škole. Izgrađen je teren s prirodnom travom i tribinom, napravljena su dva nova terena s veštačkom travom i jednom tribinom, kao i reflektorima. Sada iza juga Marakane postoje tri terena na kojima može da se trenira u bilo koje doba dana. Omladinska škola je dobila semafor i sve uslove za televizijske prenose utakmica mlađih kategorija.

foto: FK Crvena Zvezda
foto: FK Crvena Zvezda
foto: FK Crvena Zvezda

Da li je Dortmund kandidat za titulu? Matematički jeste, ali ćemo večeras (20.30) videti da li je i praktično, pošto mu u goste stiže sve bolji Ajntraht. Kec je 1,45, a opklada GG3+ nosi kvotu 1,72. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Ajntraht.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track