SLAVKO PEROVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE: Kristea me nije zvao, imam rupu u sećanju od 20 minuta i dva zuba manje!
Foto: Printscreen

dobro je

SLAVKO PEROVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE: Kristea me nije zvao, imam rupu u sećanju od 20 minuta i dva zuba manje!

Fudbal -

Srpski fudbaler i napadač Dinama iz Bukurešta posle jezive povrede pušten na kućno lečenje. Lekari mu konstatovali teži potres mozga, dva oštećena zuba, pocepanu gornju usnu i ogrebotine po licu i nosu

Slavko Perović je kasno popodne napustio kliniku u Bukureštu. Fudbaler Dinama nalazi se kod kuće, ali pod budnim okom lekarskog tima koji brine o njegovom zdravlju.

Preživeo je pravi horor Slavko Perović posle ubilačkog i neporeznog starta fudbalera FCBS Lusijana Kristee, kada ga je divljački udario u glavu. Slavkove fotografije kako ležii bez svesti na terenu obišle su celu planetu. Bilo je jezivo, a Slavko Perović u razgovoru za Kurir otkriva da je sada dobro i da jedva čeka ponovo da istrči na teren.

Pitali smo Slavka Perovića čega se prvog seća posle udarca u glavu.

- Samo kola Hitne pomoći se sećam. Neka svetla i sebe kako nemam pojma šta ja tu radim i šta se uopšte desilo... Histerišem da hoću da izađem, da igram, a oni mi pričaju kako ne smem da pomeram vrat...

foto: Pritnscreen Youtube

Srpski fudbaler je određeno vreme bio bez svesti i tako ležao na terenu.

- Ne znam tačno koliko sam minuta bio bez svesti. Gledao sam posle snimak i sećam se svega do trenutka udarca. Tu onda prestaje film. Mislim da imam rupu od nekih 15-20 minuta.To bih rekao po snimku koji sam gledao, na kome ulaze dva sanitetska vozila uporedo, pa sve to deluje prilično dramatično. Danas su se moji saigrači šalili. Kažu mi, kada ova srpska glava padne, ulaze dva saniteta po njega. (smeh)

Rumunski mediji konstatuju da bi se Slavko Perović ugušio da mu golman Steaue Kristijan Balgradean nije izvadio jezik.

- Video sam posle na snimku da je golman Steaue trčao stvarno u sprintu da pomogne i hvala mu na tome. Ali, meni je prvi u pomoć pritekao moj saigrač Andrej Sin, a tek onda golman Steaue i Bogdan Planić. Planić me je zvao odmah, još u nedelju veče dok sam bio u bolnici. Ali, to je i logično posto smo zemljaci i privatno dobri.

foto: Privatna Arhiva

Javnost interesuje da li je Lusijan Kristea nazvao Slavka Perovića dok je bio u bolnici, izvinio se zbog divljačkog starta za koji su rumunski mediji napisali da je bio MMA udarac.

- Nije me Kristea ni zvao, ni posećivao... Ne treba meni njegovo izvinjenje ili poseta. Mi smo sportisti, a u sportu, posebno u fudbalu se ovakve stvari dešavaju. Svaki put kada izađemo na teren mi smo spremni da nešto tako može da se desi. Tako da nisam ljut na Kristeu, ali neka na sledeću utakmicu ponese pancir. Ha, ha, ha, ha, ha...

Bogdan Planić je bio uplašen, videlo se na snimku, dok je Slavko Perović ležao da je u očaju.

- Planić je pritrčao među prvima i hvala mu na tome. I ja bih tako reagovao da je on ležao na mom mestu.

Vest o nesreći Slavka Perovića na derbiju rumunskog prvenstva između Dinama i FCSB (2:1) potresla je njegovu porodicu u Kragujevcu.

- U celoj situaciji najviše mi je žao moje porodice i onih koji me vole i kojima sam drag. Oni su pretrpeli najveći stres. Mogu samo da zamislim kako im je bilo dok su me gledali kako ležim. Dok sam se vozio u sanitetu, samo mi je bilo u glavi kako da im javim da sam živ. Pretpostavljao sam šta je njima sve prolazilo kroz glavu u tim trenucima i koliko su se stresirali.

foto: Privatna Arhiva

Slavko Perović ima potres mozga, povrede na licu, oštećen mu je nos i izgubio je nekoliko zuba.

- Imao sam teži potres mozga, dva zuba su mi polomljena, gornja usna pocepana i malo ogrebotina imam po licu i nosu. Otekao sam. Ali ponavljam,dešavaju se u fudbalu i gore stvari. Samo je pitanje koliko možeš da istrpiš.

Srpski fudbaler sada se nalazi na kućnoj nezi i još se ne zna kada će ponovo moći da istrči na teren.

- Da se ja pitam, sutra bih otišao na trening... Ali ne pitam se, pa će biti kako lekari kažu. Rekli su mi da proces oporavka traje oko nedelju dana, pa ću tek onda moći da počnem da treniram - objasnio je Slavko Perović.

Kurir sport/ A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track