KOSTIĆ NASTAVIO DA REŠETA: Filip raspoložen u ubedljivoj pobedi Ajntrahta! Tadić i Ajaks razočarali u Španiji! VIDEO
Foto: Profimedia

LIGA EVROPE

KOSTIĆ NASTAVIO DA REŠETA: Filip raspoložen u ubedljivoj pobedi Ajntrahta! Tadić i Ajaks razočarali u Španiji! VIDEO

Fudbal -

Prvi mečevi šesnaestine finala Lige Evrope doneli su veoma zanimljive rezultate, a od favorita Benfika i Ajaks neće mirno spavati u narednih sedam dana pošto će u revanšu morati da nadoknade zaostatak na svom terenu. Iznenađenje je i laka pobeda Ajntrahta nad Red Bul Salcburgom koji je pregažen sa čak 4:1.

Najači utisak od svih srpskih igrača večeras je ostavio Filip Kostić koji je pogotkom ukrasio ubedljivu pobedu Orlova sa Majne. Blistao je i trostruki strelac Daiči Kamada koji je lako ulazio u šanse i matirao Cicana Stankovića na golu šampiona Austrije, pre nego što je Kostić u 56. posle odlične kontre i nesebičnog pasa Andrea Silve rutinski stavio tačku na ovaj meč.

Šesti gol na poslednjih šest utakmica za Kostića je i dobra vest za selektora Tumbakovića uoči baraža za Evropsko prvenstvo protiv Norveške. Korejac Hvang je u finišu samo smanjio rezultat sa bele tačke, ali deluje da je Ajntraht završio posao. Mijat Gaćinović zbog prehlade nije bio u timu Ajntrahta večeras.

Za razliku od Ajntrahta, Ajaks je razočarao. Holanđani i Dušan Tadić izgubili su utakmicu na međunarodnoj sceni prvi put još od avgusta 2017. (kada ih je tukao Rozenborg), a španski Hetafe na revanš kroz sedama dana putuje sa kapitalnih 2:0.

Ako je trener Kopljanika Ten Hag pogodak Dejversona iz prvog poluvremena i mogao lako da svari, drugi u nadoknadi koji je postigao nekadašnji vezista Čelsija Kenedi je nodopustiv jer ga tako ne primaju ni pioniri.

Ali, Hetafe je potpuno zaslužio trijumf jer je Ajaks za 90 minuta sveo samo na dva šuta (bez udarca u kovir gola).

Posao je već u prvom meču završio i Inter koji je kao gost savladao Ludogorec sa 2:0. Kristijan Eriksen je postigao prvenac u dresu Neroazura u 71. minutu, dok je tačku na trijumf stavio Romelu Lukaku sa bele tačke u nadoknadi vremena.

Mančester junajted je remizirao na gostovanju u Brižu sa najboljim klubom u Belgiji (1:1), a Nemanja Matić odigrao još jednu solidnu utakmicu u redovima Crvenih đavola.

Domaćini rano došli u vođstvo posle greške odbrane gostiju preko Emanuela Denisa u 15. minutu, spretni Antoni Marsijal je u 36. izmislio gol za izjednačenje i miran rezultat pred revanš na Old Trafordu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track