LAŽNA VEST IZAZVALA VELIKU PANIKU: Adem zdrav, pakovali mu koronavirus!
Foto: AP

Turska

LAŽNA VEST IZAZVALA VELIKU PANIKU: Adem zdrav, pakovali mu koronavirus!

Fudbal -

Haos Fudbaler Bešiktaša i reprezentativac Srbije izlečio se od upale krajnika, a na Apeninima mediji plasirali vest po kojoj se nalazi u karantinu zbog zarađenog smrtonosnog virusa iz Kine

Naslov italijanskih medija „Adem Ljajić u karantinu zbog koronavirusa“ udario je u petak uveče kao grom iz vedra neba! Prema njihovim izvorima, Ljajić je odlukom Bešiktaša izdvojen u karantin i leči se u uslovima totalne izolacije.

Na sreću srpskog reprezentativca, njegove porodice i svih navijača, vest nije imala veze sa istinom, što potvrđuje za Kurir i njegov otac Sahmir.

Zavladao veliki strah

- Celo veče je zvonio telefon. Zvala je i rodbina, i Ademovi, bivši i sadašnji saigrači, svi koji su pročitali da postoji problem sa koronavirusom zbog kojih je u karantinu. Smejali smo se baš koliku je brigu izazvala lažna vest, ali hvala svima na pažnji. Adem je dobro, to je najvažnije - priča Ademov otac Sahmir Ljajić.

foto: Privatna Arhiva

Koliki je strah u turskoj javnosti zavladao, jer su i tamošnji mediji preneli vest iz Italije, najbolje govori i da se klinika „Adžibadem“ oglasila saopštenjem:

- Zaista je postojao problem s anginom. Jaka infekcija krajnika izazvala je visoku temperaturu, pa je pomoć došla i od lekara s klinike. Na kraju su i oni morali da stave saopštenje na svoj sajt da bi prestala da se širi lažna vest.

Italijani sve zakuvali

Ljajići se nisu bavili istragom kako je od obične infekcije stvorena priča o virusu koji stvara velike neprilike na Dalekom istoku.

- Italijani su prvi objavili, a onda su i u Turskoj pojedini mediji prepisali neistinu. Najzanimljivije je da se sve dešava kada se Adem već skoro oporavio od infekcije. On će večeras biti na utakmici Bešiktaša protiv Trabzona, istina kao gledalac na tribinama, ali uskoro će se vratiti i normalnom radu - zaključio je Sahmir Ljajić.

Epidemija neistine ADEM LJAJIĆ: DOBRO SAM, SVE JE U REDU

Nakon što je informacija krenula da se širi medijskim prostorom Turske, Srbije i Italije, sam Adem Ljajić, koji vrlo retko koristi društvene mreže da bi komunicirao s javnošću, objavio je jednu rečenicu na Instagramu:

- Želeo bih da obavestim sve da je vest lažna. Reč je o infekciji. Pre nego što objaviš s*anje, informiši se - napisao je Ljajić.

Turci ljuti DEMANTI BEŠIKTAŠA

Reagovao je i Bešiktaš:

- Naš fudbaler Adem Ljajić je sa dijagnozom upale grla i visokom temperaturom pregledan na klinici. Terapija je završena i trenutno Ljajićevo stanje je u najboljem redu. Nemamo nikakvo razumevanje za one koji na društvenim mrežama šire priču o Ljajićevom obolevanju od koronavirusa - poručili su iz kluba.

(Kurir.rs / Foto:AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track