RAMADANIJU SAD ČEŠLJAJU I PAPIRE SRPSKIH FUDBALERA: U Španiji se širi istraga protiv poznatog menadžera (FOTO)
Foto: @starsport

Skandal

RAMADANIJU SAD ČEŠLJAJU I PAPIRE SRPSKIH FUDBALERA: U Španiji se širi istraga protiv poznatog menadžera (FOTO)

Fudbal -

Uskoro pred sudom - Tužilaštvo ispituje sve Faljijeve poslove s istoka, a to vodi do velikog broja naših igrača koji su njegovi klijenti

Falji Ramadani naći se ove nedelje pred sudom u Madridu, gde će odgovarati na optužbe za pranje novca i utaju poreza! Međutim, to je samo jedan deo kompletne istrage jer se ispituju i njegovi poslovi sa fudbalerima koji dolaze sa prostora Balkana.

Poznati agent, jedan od najjačih na svetu u fudbalskom biznisu, suočava se sa istragom u Španiji zbog koje su pripadnici Civilne garde pretresli njegov dom i odneli brdo dokumenata. Tu se nalaze i svi papiri vezani za njegove menadžerske poslove koji će biti detaljno proučeni pre ispitivanja poznatog Albanca.

foto: Printscreen, Dado Đilas

Istraga u toku

- Dalja istraga bi mogla da dovede i do eventualnih saznanja o malverzacijama vezanim za ugovore i transfere igrača - objavio je list Ultima ora i dodao da je sve počelo zbog sumnjivih radnji prilikom izgradnje dve zgrade na Majorki koje su povezane s Ramadanijem.

Navodi se da postoji i dosta njegovih poslova s istokom Evrope koji su u zaplenjenim papirima i da će istražitelji sve to detaljno proučiti. Potpuno je jasno da se ovde misli na naše prostore, gde agencija „Lijan sport“ drži gotovo sve najvrednije fudbalere. Tako samo u reprezentaciji Srbije Ramadani ima igrače koji koštaju više od 200 miliona evra.

Top pet menadžera

Časopis Forbs izneo je gotovo neverovatan podatak - za malo manje od dve godine Ramadani je učestvovao u fudbalskim poslovima vrednim više od pola milijarde evra! Na listi Forbsa „Lijan sport“ našao se na devetom mestu najvrednijih sportskih agencija u svetu za 2019. godinu. Kada je reč samo o fudbalu, Falji se nalazi u top pet svetskih menadžera.

Nova saznanja: Odrukali ga iz Majorke!

Na sudu i čelnici klubova s kojima je Ramadani radio

U sve većem problemu se nalazi poznati agent. Kako su naveli mediji u Španiji, akcija pretresa Ramadanijeve vile izvedena je nakon što ga je odrukao Maheta Molango, bivši direktor Majorke. Pre pretresa Ramadanijeve kuće Molango je saslušan u svojstvu u svojstvu svedoka u vezi sa njegovim saznanjima o višemilionskoj utaji poreza za koju se sumnjiči poznati agent.

Portal Ultima ora imao je pristup dokumentaciji koju je Maheta dao istražiteljima, a odnosi se na fudbalere Majorke koje zastupa Ramadani. To je samo proširilo istragu, koja će možda da dođe i do Srbije.

- Civilna garda ispitivaće čelnike klubova s kojima je Ramadani sarađivao - glasi novi detalj u istrazi protiv njega.

Samim tim, potpuno je realna mogućnost i da rukovodstva Crvene zvezde i Partizana (kako bivša, tako i aktuelna) budu obuhvaćena u ovoj priči, pošto su oni sarađivali s Ramadanijem prethodnih godina.

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: @starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track