TADIĆ VIŠE ŠETA I PRIČA NEGO ŠTO IGRA: Srpski fudbaler na udaru u Ajaksu, Holanđani znaju gde škripi
Foto: Profimedia

teški momenti

TADIĆ VIŠE ŠETA I PRIČA NEGO ŠTO IGRA: Srpski fudbaler na udaru u Ajaksu, Holanđani znaju gde škripi

Fudbal -

Posle prošlogodišnje sezone u kojoj je sa Ajaksom igrao fantastično i tragično ostao bez finala Lige šampiona, srpski fudbaler Dušan Tadić, kao i ceo tim iz Amsterdana ove, igra slabije.

Ajaks je ispao iz Evrope, i između ostalog i zbog toga, se reprezentativac Srbije, našao na udaru. Bivši vezista Marsijan Vink je bio nezadovoljan nakon prikazane igre "kopljanika", a posebno mu je upala loša igra Tadića.

- On kao da može da pruži samo 40 odsto mogućnosti. Konstantno se sporo kreće, šeta se, stoji sa strane, više priča nego što igra fudbal. Imam utisak da je igrao sam sa sobom tokom cele sezone. Svaki put kada lopta dođe do Tadića u napadu sve se uspori i jednostavno se ne uklopi u zamisao saigrača - istakao je Vink.

foto: Profimedia

Ne samo to već smatra da Srbin ne bi trebao više da bude kapiten.

- Prošle godine Matajs de Liht je bio kapiten, a kada je bio suspendovan ili povređen to je bio Tadić. Tada ste videli da on čim je postajao kapiten da je želeo svima sve da objasni. Govorio je, objašnjavao, upirao prstom, nije ga interesovali da li je kapiten, a sada izgleda kao da publici i svima želi uvek nešto da objasni - dodao je Vink.

Voditelj mu je uzbro odgovorio.

- Mogao je da zaradi mnogo novca u Kini, možda retroaktivno žali za tim. Nešto mora da se dešava - izjavio je on, pa je dobio odgovor od legendarnog Marka van Bastena.

- Njemu baš nedostaju Frenki de Jong, Matajs de Liht, ti "klinci". Oni su jedni druge činili boljim, a njemu je sve teže da napreduje i izgleda da nije dovoljno dobar da to može da uradi sam, ili sa trenutnim timom - zaključio je razgovor van Basten.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja