DEKI HTEO DA SE NADIGRAVA, ALI PARTIZAN SE ZATVORIO: Ovako je Mihajlo Pjanović video 162. večiti derbi (FOTO)
Foto: @starsport

Odjeci

DEKI HTEO DA SE NADIGRAVA, ALI PARTIZAN SE ZATVORIO: Ovako je Mihajlo Pjanović video 162. večiti derbi (FOTO)

Fudbal -

U metu! Već se vidi fudbalska filozofija kojoj teži Dejan Stanković, a da bi je dostigao, potrebno mu je još nekoliko bržih igrača, ocenio nekadašnji golgeter Crvene zvezde

Navijači Crvene zvezde dobro pamte Mihajla Pjanovića, posebno njegove igre u derbijima. Požrtvovanošću i pre svega golovima zaslužio je da mu ceo stadion peva „Hej, Pjano, skoči, daj gol glavom“. Posebno je bio motivisan u utakmicama protiv Partizana, u kojima je postigao pet golova i u svakoj toj utakmici Zvezda nije bila poražena. Mihajlo Pjanović nije bio oduševljen 162. večitim derbijem odigranim u nedelju veče, koji je završen remijem bez golova, uz siromašan repertoar majstorskih poteza.

mihajlo pjanović
mihajlo pjanovićfoto: Starsport©

- Nije me derbi zadovoljio. Kao ni većina komentara... Bilo je dosta taktički tvrdo. Ne mogu zameriti bilo šta igračima, jer su se borili. Opet, generalno, očekivao sam da će Partizan igrati otvorenije, da će napasti - počeo je razgovor za Kurir Mihajlo Pjanović (43).

foto: Starsport

Crveno-beli mogu biti zadovoljni ishodom, mada fudbaleri žale što nisu pobedili.

- Crvena zvezda bila je bolji rival tokom cele utakmice, a posebno u prvom poluvremenu. Imali su zrelije šanse za gol. Partizan je pokušavao visokim presingom da pritisne crveno-bele, ali nije uspeo.

Dejan Stanković debitovao je u derbiju remijem, iako je silno želeo trijumf.

- Videlo se da je tražio da mu ekipa izađe visoko, želeo je da se nadigrava sa protivnikom. Mislim da je izvukao maksimum, ono najbolje iz ekipe, s obzirom na karakteristike igrača sa kojima raspolaže u ovom trenutku. Za njegovu filozofiju verujem da mu treba nekoliko bržih igrača da bi sve to izgledalo onako kako on zamišlja da treba da bude.

foto: Starsport

Crvena zvezda imala je tri debitanta u derbiju: Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića i Željka Gavrića.

- Iz godine u godinu, u Crvenoj zvezdi i Partizanu uvek ima neko ko debituje u derbiju. Potrebni su nam mladi igrači u ovakvim utakmicama. Mislim da su sva trojica defanzivno odradili ono što se od njih tražilo. Opet, u ofanzivi, mogli su i morali bolje.

Promašena pojačanja

Šest stranaca - šest promašaja

Crvena zvezda je letos investirala veliki novac u strane fudbalere, a niko od skupo plaćenih stranaca nije igrao, niti je bio u protokolu za derbi. Garsija, Kanjas, Žander, Tomane i Van La Para nisu po ukusu Dejana Stankovića. I poslednje inostrano pojačanje Seku Sanogo povredio se na pripremama i pitanje je kada će biti spreman da igra utakmice, ako uopšte bude nešto odigrao ovog proleća jer mu na kraju sezone ističe pozajmica.

Bitan detalj

Vukanoviću, što ga ne dade?

Mihajlo Pjanović prokomentarisao je i učinak napadača Crvene zvezde u derbiju:

- Boaći se povredio, a Vukanović nije dugo igrao tog najisturenijeg napadača. Imala je Zvezda prilike da pobedi, nije da nije. Vukanović je imao dve sjajne šanse za gol, kada je trebalo bolje da reaguje. Ali to je fudbal, to je tako. Ubeđen sam da bi jedan gol promenio tok utakmice.

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track