ZNA GA CEO SVET, A ON NOSI LAŽNA DOKUMENTA: Zašto je Ronaldinju zaista trebao FEJK PASOŠ? JEDNA STVAR JE POSEBNO BIZARNA
Foto: Profimedia

SLAVNI BRAZILAC UHAPŠEN

ZNA GA CEO SVET, A ON NOSI LAŽNA DOKUMENTA: Zašto je Ronaldinju zaista trebao FEJK PASOŠ? JEDNA STVAR JE POSEBNO BIZARNA

Fudbal -

Slavni brazilski fudbaler Ronaldinjo uhapšen je u Paragvaju zbog posedovanja lažnih dokumenata, pa se postavlja pitanje zašto je planetarno popularnom fudbaleru kojeg pozanje ceo svet bio uopšte potreban lažni pasoš.

"Zna ga ceo svet, a on nosi lažna dokumenta", glase komentari na društvenim mrežama.

foto: EPA/PARAGUAYAN PROSECUTOR

Paragvajska policija je znala da je Ronaldinjo prekršio zakon kada je sleteo u Paragvaj, ali ga je svejedno otpratila do hotela i dopustila mu da se smesti.

Malo kansije istražitelji su upali u njegovu sobu i u njoj pronašli falsifikovane dokumente, a vest o njegovom hapšenju obišla je ceo svet.

foto: Profimedia

Mnogi su se tada zapitali zašto bi Ronaldinjo, verovatno najprepoznatljiviji fudbaler na svetu, falsifikovao pasoš?

Tačnog objašnjenja još nema, ali neki brazilski mediji tvrde da je Ronaldinjo samo tražio način da uđe u Paragvaj, što nije povezano s kriminalom, ali on ima problema s tim da slobodno putuje.

Ali ono što je još bizarnije u celoj priči, a Ronaldinjo to verovatno nije ni znao, jeste da mu za ulazak u Paragvaj nije ni bio potreban pasoš. Dovoljna je bila samo lična karta.

Brazil je član "Mercosura", južnoameričke trgovačke unije, a državljanima zemalja u toj uniji za prelazak iz jedne države u drugu dovoljna je samo lična karta. Kako je Paragvaj, uz Argentinu, Urugvaj i Venecuelu takođe punopravni član unije, nije postojao razlog za Ronaldinja da falsifikuje pasoš samo za prelazak granice.

foto: AP

Da podsetimo, prošle godine u maju Vrhovni sud Brazila potvrdio je odluku nižeg suda da bivšem reprezentativcu Brazila i svojevremeno jednom od najboljih fudbalera sveta Ronaldinju i njegovom bratu Asisu Moreiri budu oduzeti pasoši.

U obrazloženju odluke se navodi da Ronaldinju ne može da se dozvoli izlazak iz zemlje sve dok se ne okonča sudski postupak koji se protiv njega vodi zbog "kriminalne delatnosti protiv životne sredine", preneo je tada AP.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track