I SPORTSKI I DRUŠTVENO ODGOVORNI: ZVEZDINO crveno-belo srce
Foto: Crvena Zvezda

velikani

I SPORTSKI I DRUŠTVENO ODGOVORNI: ZVEZDINO crveno-belo srce

Fudbal -

Humano Pokazali smo najveću posvećenost principima socijalne odgovornosti u Srbiji, poručio direktor Zvezdan Terzić

Poput najvećih svetskih klubova, Crvena zvezda sve češće teži da pored sportske odgovornosti bude i društveno odgovorna institucija, koja će se isticati donacijama bolnicama, humanitarnim radom i akcijama, posetama školama, obdaništima, raznim organizacijama. U prilog tome, klub koji je bio evropski i svetski šampion izdao je brošuru „Crveno-belo srce“.

foto: Crvena Zvezda

Crvena zvezda je u 2019. godini organizovala niz projekata i aktivnosti po kojima su kao klub bili uključeni u gotovo sve važne segmente društveno odgovornog rada, a jedna od najznačajnijih jeste donacija tačno 100.000 evra Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Svoju predanost pravim vrednostima crveno-beli su pokazali i učešćem u akcijama „Čep za hendikep“, „Reciklažna ostrva“ i „Reci ne rasizmu“. Ostvaren je i značajan odnos s Vojskom Srbije, ratnim invalidima, osobama s posebnim potrebama, organizovani su kampovi za mališane širom zemlje i sveta, prvotimci posećuju osnovne škole, s navijačima se organizuju akcije „Crveno-bela krv“...

foto: Crvena Zvezda

- Pokazali smo najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji kao standard poslovne politike, i to u svim oblastima društvenog života, smatrajući da nam ona ne stvara trošak već donosi dodatnu vrednost. Ponašati se odgovorno za našu organizaciju znači i vođenje akcije odgovorno prema svim povezanim grupama, svesni da nam takva poslovna praksa utiče na reputaciju i rast produktivnosti našeg brenda - istakao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

RUKOMET I KOŠARKA POMOGLI SA 400.000 €!

Pored pomoći Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj od 100.000 evra, fudbalski klub Crvena zvezda je istu sumu - 100.000 evra - donirao rukometnom klubu koji se nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Fudbalska sekcija pomogla je i košarkaški klub sa 300.000 evra.

foto: Crvena Zvezda

Kurir.rs, A. R./ Foto: Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track