PRVE INFORMACIJE SA LISTA MESTA: Evo kakvo je stanje 5 fudbalera koji su danas pronađeni u svlačionici bez svesti!
Foto: Printscreen

ZANIMLJIVO

PRVE INFORMACIJE SA LISTA MESTA: Evo kakvo je stanje 5 fudbalera koji su danas pronađeni u svlačionici bez svesti!

Fudbal -

Fudbalerima FK "Kušiljevo" iz Svilajnca pozlilo je danas po odlasku u svlačionicu, nakon utakmice u Meševu kod Krusevca, a sumnja se da je do zdravstvenih problema došlo usled udisanja plina.

Kako je RTS-u potvrđeno u kruševačkoj Hitnoj pomoći, fudbaleri su van životne opasnosti, dobili su kiseonik i biće pušteni kući.

Sumnja se da je do zdravstvenih problema došlo usled udisanja plina kojim se, prema rečima Jovana Stamenkovica, sekretara svilajnačkog kluba, zagreva voda u bojleru svlačionice.

Do incidenta je došlo posle završetka utakmice 16. kola Zone Zapad u kojoj su se u Meševu kod Kruševca susreli FK "Meševo" i FK "Kušiljevo" iz Svilajnca, fudbalerima gostujućeg tima je pozlilo po odlasku u svlačionicu.

Ekipa Hitne pomoći je oko 17 časova primila poziv i izažla na lice mesta, petoricu najugroženijih fubalera, u svesnom stanju, prevezla je za Kruševac, dok su se ostali članovi tima sa slabijim tegobama sami javili službi Hitne medicinske pomoći.

"Oni su stabilno, a samo jedan od njih je izgubio svest. Ostali su imali glavobolju, mučninu i osećali su nagon za povraćanje. Prvi put su osetili kada su ušli u svlačionicu, posle čega su izašli da igraju fudbal. Kada su se vratili na tuširanje, simptomi su se produbili", rekla je doktorka Snežana Mirković za MONDO.

Njihova medicinska dijagnoza je "lakše trovanje ugljen-monoksidom".

A da li ovo trovanje ostavlja neke teže ili dugoročne posledice?

"Ne. Na osnovu njihovih simptoma, zaključili smo da je u pitanju lakše trovanje. Mi pratimo njihove simptome, ako postoji indikacija da se stanje pogoršava, reagovaćemo u skladu sa tim", rekla je doktorka Mirković za Mondo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track