MESI POMAŽE RONALDINJU: Argentinac spreman da plati četiri miliona evra i izvuče legendarnog Brazilca iz zatvora
Foto: EPA/TONI ALBIR

prijatelji se ne zaboravljaju

MESI POMAŽE RONALDINJU: Argentinac spreman da plati četiri miliona evra i izvuče legendarnog Brazilca iz zatvora

Fudbal -

Argentinski fudbalski as Lionel Mesi je angažovao advokate i spreman je da plati četiri miliona evra kako bi nekada najbolji fudbaler planete i as Barselone, Brazilac Ronaldinjo, bio pušten iz zatvora u Paragvaju, gde se zajedno sa bratom nalazi zbog falsifikovanog pasoša ove zemlje.

Ronaldinjo je u finansijskim problemima, nema sredstva, tačnije Brazil ih je zaplenio, pa nekadašnji fudbaler nije u prilici da pruži garancije ili angažuje vrhunske advokate da neće pobeći i biti nedostupan organima u Paragvaju. Zbog toga je Mesi, koji je debitovao za Barsu u vreme kada je Ronaldinjo predvodio tim sa Nou Kampa izrazio spremnost da pomogne.

foto: EPA

Podsetimo, Ronaldinjo i njegov brat Roberto de Asis Moreira pod merama su policijskih vlasti u Paragvaju zbog falsifikovanih putnih i identifikacionih dokumenata sa kojima su pokušali da uđu u tu zemlju.

Osim slavnog gosta i njegovog brata, slobode je lišena i Dalia Lopez, paragvajska preduzetnica koja je angažovala Ronaldinja kao zaštitno lice njene firme, i navodno je ona osoba koja je dala Brazilcima lažne isprave. Paragvajski mediji pišu da je protiv nje u pripremi i postupak zbog utaje poreza i "pranja novca".

foto: EPA/PARAGUAYAN PROSECUTOR

Ona nije i jedina žena koja je umešana u čitavu priču, paragvajski mediji pominju i izvesnu Vilmondes Souzu, koja je, uz Lopezovu, čekala Ronaldinja i njegovog brata na aerodromu, te se i ona sumnjiči da je pribavila i uručila lažne dokumente poznatim gostima. U kućnom pritvoru su zbog sumnje da su pomogle u falsifikovanju dokumenata i Maria Izabel Gajoso i Esperanca Apolonija Kabaljero.

Kurir sport

POGLEDAJTEBONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track