ALEKSANDAR JANKOVIĆ UZVRAĆA UDARAC: Idem u Strazbur, dokazaću da nisam kriv! (FOTO)

nema nazad

ALEKSANDAR JANKOVIĆ UZVRAĆA UDARAC: Idem u Strazbur, dokazaću da nisam kriv! (FOTO)

Fudbal -

Srpski fudbalski trener Aleksandar Janković rešio da sve one koji su ga oklevetali u Belgiji tuži Sudu za ljudska prava.

Aleksandar Janković odlučio je da uzvrati udarac svim onima u Belgiji koji su ga optužili da je učestvovao u nečasnim radnjama prilikom transfera Filipa Mladenovića, Miloša Kosanovića i Gojka Cimirota. Srpski trener je spreman da ide do kraja, do Suda za ljudska prava u Strazburu jer smatra da je oklevetan od strane predsednika Standarda Bruna Venansija.

Pre mesec dana pojedini belgijski mediji objavili su informaciju da je prvi čovek Standarda podneo tužbu protiv bivših saradnika, trenera Aleksandra Jankovića i sportskog direktora Olivijea Renara.

foto: Privatna arhiva

Janković do danas nije dobio nikakvu tužbu.

- Prošlo je 30 dana otkada sam saznao da je podneta tužba od strane Standarda protiv mene. Do danas, nisam dobio zvaničnu potvrdu, uprkos naporima mojih advokata koji su kontaktirali Standard, njegovog predsednika Bruna Venansija, kao i sud u Tongerenu. Skandalozno je da takve ozbiljne optužbe pokreću pojedini novinari u Belgiji, umesto nadležnih organa. Ako neki novinari žele da se igraju Šerloka Holmsa, da prljaju imena ljudi i unapred ih optužuju, onda će morati da preuzmu odgovornost pred sudovima - navodi se u saopštenju Aleksandra Jankovića.

foto: Profimedia

Srpski fudbalski stručnjak radi u Kini kao selektor reprezentacije do 21 godine, a o motivima negativnog pisanja protiv njega kaže:

- Što se tiče moguće tužbe Bruna Venansija protiv mene, treba znati da ona dolazi u vreme kada se protiv Standarda i njega vodi više istraga. Ako gospodin Venansi želi da se sakrije iza mog imena i odvrati medijsku pažnju od ovih transakcija, izabrao je pogrešnu osobu. Otvoren sam za svaku istragu, koristiću sva pravna sredstva da dokažem istinu, a spreman sam i da idem na sud u Strazbur, ako treba!

Aleksandar Janković pomenuo je i "crnu svesku" menadžera Dejana Veljkovića:

- Nemam pojma za bilo kakve skauting ugovore između Veljkovića i Venansija. Moji ugovori sa Standardom i Mehelenom su transparentni, za svaki primljen evro plaćen je porez državi Belgiji. Da postoji neka sumnja, valjda bi me sud dosad kontaktirao. Moj bankovni račun je takođe dostupan. Uvek ću se boriti protiv laži i manipulacija.

Crno na belo

Nisam doveo Kosanovića, Mladenovića i Cimirota

Aleksandar Janković oštro demantuje bilo kaku povezanost sa transferima trojice fudbalera - Filipa Mladenovića, Miloša Kosanovića i Gojka Cimirota u Standard:

- Istorija transfera je vrlo lako dokaziva. Od pomenuta tri igrača (Kosanović, Mladenović, Cimirot) prvi je stigao u Standard devet meseci pre mog dolaska u klub, a poslednji devet meseci nakon što sam napustio ekipu. Što se tiče Mladenovića, svi u klubu znaju, a postoje i moje izjave, da sam se zalagao za dolazak Jele Van Dama jer je drugačiji tip fudbalera.

5

godina je radio kao trener u Belgiji

3

belgijska kluba je vodio, Lokeren, Mehelen i Standard

47

godina ima Aleksandar Janković

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track