TRENER LIVERPULA PRED REVANŠ SA ATLETIKOM Klop: Očekujem iskusan nastup Madriđana, Enfild će biti naša prednost!
Foto: AP

KONFERENCIJA

TRENER LIVERPULA PRED REVANŠ SA ATLETIKOM Klop: Očekujem iskusan nastup Madriđana, Enfild će biti naša prednost!

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da očekuje iskusan nastup Atletiko Madrida, ali i da se nada da će prednost njegove ekipe u predstojećem meču Lige šampiona biti Enfild.

"Očekujemo zaista iskusan nastup Atletika i sa tim se moramo suočiti. Igrati protiv Atletika je uvek bio veliki izazov. Igraćemo protiv ekipe koja se duboko brani i igra na kontranapad, svaki njihov igrač je pretnja. Oni neće izaći s belom zastavom, boriće se do kraja", rekao je Klop.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona izmedju Liverpula i Atletiko Madrida igra se sutra na Enfildu u 21.00.

"Naša prednost će biti Enfild, naši navijači i to moramo iskoristiti... Oni su vrlo iskusna ekipa i znaju se nositi u različitim situacijama, ali mnogi igrači Atletika nisu igrali na stadionu poput Enfilda, u atmosferi kakvu možemo stvoriti i to je nešto što želimo da iskoristimo, nadamo se da možemo", rekao je Klop.

Liverpul je igrao finale Lige šampiona u prethodne dve sezone, izgubivši od Real Madrida 2018. godine i pobedivši Totenhem 2019.

Ispadanje iz Lige u ovom trenutku bi bilo veliko iznenadjenje, s obzirom na to koliko je Liverpul bio dominantan u Premijer ligi ove sezone. Ukoliko se to desi, sezona bi mogla da im bude "gotova" iako je ostalo još dva meseca, pošto će titulu u Premijer ligi osigurati već sledeće nedelje, a iz FA kupa su ispali.

Fudbaler Liverpula Endrju Robertson vratio se na teren nakon povrede kolena i dodao da je sada sve na njima.

"Situacija je igraj ili umri", rekao je Robertson.

Liverpulu su se nakon povrede kolena vratili Endrju Robertson i Džordan Henderson, dok će golman Alison Beker propustiti i ovaj meč zbog povrede lista.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track