TUMBAKOVIĆ LJUT! Norvežani ne žele Srbe iz Italije: Da li će Orlovi nastupiti bez Sergeja, Kolarova, Milenkovića...?
Foto: Starsport©

IZJAVA

TUMBAKOVIĆ LJUT! Norvežani ne žele Srbe iz Italije: Da li će Orlovi nastupiti bez Sergeja, Kolarova, Milenkovića...?

Fudbal -

Koronavirus je uslovio da utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Norveške i Srbije 26. marta bude odigrana u Oslu bez prisustva publike.

Norvežani sada akcenat stavljaju na igrače koji igraju u Italiji, zemlji gde je najveća zaraza virusom u Evropi. Spekuliše se da bi UEFA mogla da zabrani učešće igrača iz Italije u ovoj utakmici, što bi Srbiju drastično oštetilo.

Standardni ili povremeni članovi ekipe su Aleksandar Kolarov (Roma), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nikola Maksimović (Napoli), Nikola Milenković (Fjorentina), Filip Đuričić (Sasuolo), Saša Lukić (Torino).

Povodom ovog potencijalnog problema oglasio se selektor Ljubiša Tumbaković.

"Ne bi bilo regularno da Srbija ne može da računa na reprezentativce koji igraju u Italiji. To je više od pola tima. Na spisku će biti svi igrači na koje računamo. Ako neko ne bude u mogućnosti da se odazove iz nekog razloga, druga je stvar, ali bilo bi apsolutno neregularno da moramo da igramo tako važne utakmice bez igrača iz neke zemlje, bez obzira da li je Italija ili Engleska", rekao je Tumbaković za Sportski žurnal.

Ukoliko Srbija savlada Norvešku onda bi finale igrala u Beogradu protiv boljeg iz meča Škotska - Izrael.

Kurir sport/Sportski žurnal

TPOGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track