ČUDO NA ENFILDU! Atletiko posle produžetaka eliminisao Liverpul! PSŽ zaustavio Halanda i otišao u 1/4 finale LŠ! VIDEO
Foto: EPA

SPEKTAKULARANO veče!

ČUDO NA ENFILDU! Atletiko posle produžetaka eliminisao Liverpul! PSŽ zaustavio Halanda i otišao u 1/4 finale LŠ! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su večeras, nakon produžetaka, pobedili Liverpul u gostima sa 3:2 u revanš meču osmine finala.

Aktuelni šampion Evrope je golovima Žoržinja Vajnalduma 43. i Roberta Firmina u 94. minutu imao prednost od 2:0, anuliravši tako pobedu Atletika iz prvog meča od 1:0, ali je španski tim preokrenuo rezultat golovima Markosa Ljorentea u 97. i 115. minutu i Alvara Morate u 121. minutu.

Meč na Enfildu počeo je sjajnom prilikom Dijega Košte posle samo desetak sekundi, ali je nakon toga Liverpul preuzeo inicijativu.

Posle nekoliko šansi i fantastičnih intervencija Oblaka, Liverpul je u finišu prvog poluvremena ipak stigao do prednosti. Okslejd-Čembrlejn je odlično centrirao, a Vajnaldum kojeg je odbrana Atletika "zaboravila" sjajno skočio i glavom poslao loptu iza ledja Oblaka.

Drugo poluvreme počelo je dobrim prilikama Salaha i Firmina, ali je u oba slučaja kao pobednik izašao Oblak. Usledio je potom kontranapad Atletika i pokušaj Žoaa Feliksa, ali je Adrijan uz malo poteškoća uspeo da dodje do lopte.

U 67. minutu "crveni" su propustili još jednu sjajnu priliku. Salah je lepo proigrao Robertsona koji je glavom, sa nekoliko metara, pogodio prečku. Nakon toga su se redjale šanse pred golom Atletika, Mane je pokušao i "makazicama", Salah nije iskoristio sjajnu priliku, a izabranici Jirgena Klopa su čak 27 puta šutirali ka golu Oblaka.

Kada se očekivao poslednji zvižduk sudije pred produžetke, Saul je glavom postigao gol, ali je veliko slavlje fudbalera Atletika prekinula visoko podignuta zastavica pomoćnog sudije.

Liverpul je u 94. minutu, ipak, stigao do gola koji ga je u tom momentu vodio dalje. Strelac je bio Firmino. On je prvo glavom pogodio stativu, ali je potom odbijenu loptu prosledio u mrežu.

Slavlje na Enfildu nije dugo trajalo pošto je Atletiko do kraja prvog produžetka potpuno neočekivano preokrenuo situaciju na terenu a sve zahvaljujući Ljorenteu.

On je prvo u 97. minutu izjednačio na 1:1. Adrijan je loše ispucao loptu, ona je došla do Feliksa, on je potom proigrao Ljorentea koji je sa ivice kaznenom prostora pogodio gol domaćeg tima. U poslednjem minutu prvog produžetka Ljorente je, nakon asistencije Morate, ponovo šutirao sa ivice šesnaesterca i ponovo pogodio za veliko slavlje svoje ekipe.

Liverpul je nakon tog drugog gola "pao" i u drugom produžetku nije igrao kao u dotadašnjem delu utakmice, a tačku na ovaj dvomeč stavio je Morata pogtkom u 121. minutu.

Fudbaleri Pari Sen Žermena su, pred praznim tribinama Parka prinčeva, pobedili Borusiju Dortmund sa 2:0 i prošli dalje, pošto su u prvom meču izgubili sa 2:1.

PSŽ je od početka meča bio bolji rival na terenu, opasniji, a do prednosti je stigao u 28. minutu pogotkom Nejmara glavom, a nakon kornera koji je izveo Anhel Di Marija.

Na 2:0 je povisio Huan Bernat u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. On je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Pablo Sarabija i poslao je levu stranu gola.

1 / 12 Foto: EPA

TOK MEČA:

Kraj u Liverpulu!

121. - GOOOOOOOOL! Morata stavlja tačku na ovaj meč! Atletiko je slavio i na Enfildu!

117. minut - Liverpul je totalno pao, Atletiko sada kontroliše praktično meč!

109. minut - Liverpul napada svim silama, Atletiko ne napušta svoj šesnaesterac!

Idemo u drugi produžetak!

106. minut - GOOOOOOOL! Ponovo je pogodio Ljorente, njegov drugi gol na meču! Liverpulu sada trebaju dva gola za prolaz dalje!

97. minut - GOOOOOOOL! Atletiko pogađa i sada imaju rezultat za prolaz, drama na Enfilu! Ljorente je pogodio posle asistencije Feliksa, a na grešku golmana Adrijana!

94. minut - GOOOOOOL! Firmino donosi dva gola više Liverpulu i svoju ekipu dovodi na korak od 1/4 finala! Probao je Brazilac najpre glavom, pogodio stativu, a onda mu se lopta odbila i glavom je pogodio nepranjenu mrežu!

92. minut - Sjajne prilike za Liverpul. Probao je najpre Vajnaldum iz mrtvog ugla, a onda posle njegovog centaršuta i glavom Firmino, ali bez uspeha. Oblak je nesavladiv!

91. minut - Počeli su produžeci na Enfildu!

Utakmica u Parizu je gotova. PSŽ je slavio sa 2:0 (2:0) što im je bilo dovoljno za plasman u Top 8 posle poraza u Nemačkoj od 1:2. Strelci za Parižane bili su Nejmar i Bernat već u prvom delu igru.

Na drugoj utakmici na Enfildu igraju su produžeci.

90+2. minut - PONIŠTEN GOL ATLETIKA! Saul je zatresao mrežu, ali su četvorica igrača gostiju bili u ofsajdu posle prekida.

88. minut - FRKA U PARIZU! Koškanje Nejmara i Džana pretvorilo se u opšti haos! Džan kao inicijator je dobio crveni karton!

foto: Printscreen

87. minut - Kakva šansa za Salaha! Promešao je odbranu Atletika, namestio se na šut, a onda poslao loptu pored gola!

85. minut - Kakva makazice Manea! Preko gola...

81. minut - Sjajna akcija Liverpula posle kornera, ali je Robertson tukao preko gola.

69. minut - Opalio je Aleksander-Arnold iz daljine, bio je to strašan šut, ali je Oblak odbranio, lopta se odbila do Robertsona, čiji je udarac iz blizine izblokirao Tripije.

67. minut - PREČKA! Posle centaršuta Salaha, probao je glavom Robertson, ali lopta pogađa prečku i odbija se izvan šesnaest.

64. minut - Ulazi Mbapea, menja Sarabiju.

foto: Printscreen

61. minut - "Jorgandžije" su ponovo zapretile preko Žoaa Feliksa, ali je Adrijan dobro reagovao.

60. minut - Nova šansa za Liverpul, posle prekida Firmino je bio blizu gola, ali je mlako šutirao, pa je Oblak ponovo bio siguran.

56. minut - Prvi šut igrača Atletika u okvir gola, učinio je to Žoao Feliks, ali je njegov udarac bio bezopasan.

54. minut - Odlično je Di Marija izveo slobodan udarac, ali je intervencija Burkija bila još bolja.

52. minut - Liverpul nastavlja da vrši snažan pritisak na goste. Sada je Salah pripremio šansu Okslejd-Čembrlenu, koji je šutirao neprecizno.

50. minut - Uzdasi navijača Liverpula... Mane je propustio veliku šansu, tačnije Oblak je odbranio, a onda je dosuđen ofsajd pozicija Senegalca.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. minut - PSŽ - DORTMUND 2:0 - BERNAT - Sarabija je poslao loptu pred gol, Bernat ju je samo zakačio i ona je završila u mreži.

42. minut - LIVERPUL - ATLETIKO 1:0 - VAJNALDUM - Posle centaršuta Okslejd-Čembrlena sa desnog krila, Holanđanin je ostao sam na devet, deset metara i glavom poslao loptu u mrežu. Liverpul je anulirao zaostatak iz Madrida.

38. minut - Preti Borusija, pokušao je Sančo, Navas je bio siguran.

36. minut - Mane je imao otvoren šut sa 16 metara, ali je Oblak odbranio.

28. minut - PSŽ - DORTMUND 1:0 - NEJMAR - Brazilac je pogodio udarcem glavom posle kornera Di Marije za vođstvo PSŽ-a! Ovo je rezultat koji "svece" vodi dalje.

25. minut - Sjajna prilika za Di Mariju, ali nije uspeo da savlada golmana Dortmunda jedan na jedan!

22. minut - Haland ponovo kasni da zapreti Navasu. U stvari, odlično je intervenisao Kimpembe.

18. minut - I na "Parku pričneva" domaćin ima inicijativu, ali su "milioneri" izveli najopasniji napad. Hakimi je probio po krilu i centrirao, a Haland zakasnio da zakači loptu. U nastavku akcije Sančo je uhvatio volej, ali je to učinio loše.

18. minut - Prva pretnja Atletika, posle kornera Dijego Kosta je pokušao glavom, ali je pogodio spoljnji deo mreže.

14. minut - Liverpul steže obruč oko gola Atletika, udarac Okslejd-Čembrlena zaustavio je Oblak.

9. minut - Liverpul ima inicijativu, sada je Salah snažno šutirao sa 16, 17 metara, za malo preko gola.

1. minut - Nejmar se već valja... Dobio je udarac.

1. minut - Utakmice su počele!

SASTAVI:

Liverpul: Adrijan - Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Henderson, Vajnaldum, Okslejd Čemberlen - Salah, Firmino, Mane.

Atletiko: Oblak, Tripije, Savić, Felipe, Renan Lodi - Koke, Saul, Tomas, Korea - Kosta, Žoao Feliks.

Kilijan Mbape se nije osećao dobro i nije trenirao prethodna dva dana, pa je morao da se testira na koronavirus. Rezultati su bili negativni, ali sjajni napadač ipak nije spreman da počne meč.

PSŽ: Navas - Kerer, Markinjos, Kimpembe, Bernat - Di marija, Paredes, Gaj, Sarabia - Nejmar, Kavani.

Borusija Dortmund: Burki - Pišček, Humels, Zagadu - Hakim, Džan, Vicel, Gerero - Sančo, Haland, Azar.

Šampion Evrope je na teškom zadatku, jer je prvi meč u Madridu izgubio minimalnim rezultatom. Pre tri nedelje na "Vandi Metropolitano" jedini strelac je bio Saul i to već u uvodnim minutima.

Tim Jirgena Klopa će imati vatrenu podršku s tribina "Enfilda", za razliku od "svetaca", koji će na "Parku prinčeva" juriti zaostatak protiv Borusije Dortmund pred praznim tribinama.

"Milioneri" su na revanš poneli prednost 2:1 stečenu zahvaljujući dvostrukom strelcu Erlingu Halandu.

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona su Atalanta i Lajpcig, koji su u utorak uveče eliminisali Valensiju i Totenhem.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track