MISTER POSEBNI SAD JE GOSPODIN PROČITANI: Murinjo ostao bez legendarnog nadimka!
Foto: Profimedia

Puko

MISTER POSEBNI SAD JE GOSPODIN PROČITANI: Murinjo ostao bez legendarnog nadimka!

Fudbal -

Otišao u istoriju! Slavni Portugalac, svojevremeno najbolji fudbalski trener na planeti, doživeo je i četvrti uzastopni kolaps u karijeri, ovoga puta s Totenhemom, kog je u osmini finala Lige šampiona eliminisao Lajpcig

Žoze Murinjo ostao je bez nadimka Gospodin Posebni, koji su mu nadenuli navijači kada je klubove koje je vodio lansirao među evropske šampione. Slavni portugalski trener mogao bi sada da dobije nadimak „gospodin pročitani“!

Znao je Murinjo da preuzme klub na klimavim nogama i s njim dotakne neslućene visine... Ali ne i ovaj put. Preciznije - četvrti! Kao trener Totenhema samo je nastavio gubitnički niz, pa su „pevci“ četvrti klub, sada već bivši, u kom Gospodin Specijalni nije bio ni blizu onih čuda na koje je navikao ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.

- Žozeov fudbal je mrtav - komentarišu navijači na društvenim mrežama. A isti oni koji su ga dizali u nebesa sada ga žestoko kritikuju jer posle debakla od Lajpciga to nikako više ne može da bude. Doskoro nižerazredni nemački klub sada je u četvrtfinalu Lige šampiona, a Murinjo se baš obradovao kad je žreb odlučio da njegov Totenhem igra s njima. Na kraju - dva poraza od tog Lajpciga (1:0 i 3:0).

Ruku na srce, Žoze Murinjo je imao brojnih problema u napadačkoj liniji, pošto su van stroja povređeni Hari Kejn, Son i Bergvejn.

- Dođeš do nokaut faze Lige šampiona i pogledaš klub. Džafet Tanganga prvi put treba da igra, tek drugi meč Rajana Sesenjona... Ne mogu da krivim igrače jer su dali sve od sebe - rekao je Murinjo u svoju odbranu.

foto: Kurir

Goran Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track