PRIČA SAMJUELA ETOA JE ZA FILM: Stranac mi je upao u auto i tražio 4500 evra! Posle godinu sam ga sreo i zaprepastio se!
Foto: AP

događaj koji se pamti

PRIČA SAMJUELA ETOA JE ZA FILM: Stranac mi je upao u auto i tražio 4500 evra! Posle godinu sam ga sreo i zaprepastio se!

Fudbal -

Kamerunski fudbaler Samjuel Eto, je posle naporne sezone sa Barselonom, leto 2007. rešio provesti na odmoru sa suprugom. Odabrali su Obalu Slonovače.

Tokom vožnje ulicama, jedan mladić im je upao u automobil.

"Ne želim da vas napadnem, poslušajte me na trenutak i ako želite pozovite policiju", rekao je i ljubaznom molbom uvjerio Kamerunca da ga posluša.

Radilo se o sobaru koji je sanjao o uspešnoj realizaciji dva projekta, ali nije uspevao nači novac. Kad je video Etoa, došao je zamoliti za zajam. I uspeo.

"Uzmi ovaj ček na 4500 evra, daj mi svoj broj i uzmi moj. Vratiću se za godinu dana, ako uspeš umnožiti novac, stvarno ću ti pomoći", ispričao je fudbaler.

Eto je rekao da je mladić izašao iz njegovog auta motivisan i da mu je njegov zajam pomogao u planovima. Ispunio je obećanje i vratio se posle godinu dana, a mladić ga je dva meseca ranije pozvao da se pohvali da je uspeo u planovima. Otvorio je radnju informatičke opreme i kupio dva taksija.

Samjuel je zbog svega bio ponosan na momka koji je ostvario snove i zaposlio 25 ljudi. "On me oduševio svojim pristupom da nisam oklevao da mu pomognem", kaže bivši kamerunski reprezentativac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track