BAŠ NE UME DA GUBI! Klop: Ne razumem kako nego može da igra ovakav fudbal!
Foto: AP/Jon Super

frustriran

BAŠ NE UME DA GUBI! Klop: Ne razumem kako nego može da igra ovakav fudbal!

Fudbal -

Eliminacija iz Lige šampiona teško je pala treneru Liverpula Jirgenu Klopu koji nikako nije uspevao da se pomirim sa porazom.

Branilac trona u Ligi šampiona ispao je posle produžetka od Atletiko Madrida. U prvom meču bilo je 1:0 za "jorgandžije2, "redsi" su istovetnim rezultatom uz brojne propuštene šanse i fantastičnog Oblaka na golu Madriđana trijumfovali u revanšu i meč je otišao u produžetke

Liverpul je imao više od 71% poseda, 34 puta šutirao na gol, 11 u okvir gola i nakon pogotka Firmina za 2:0 u 94 minutu, stigao do šokantnih 2:3 i eliminacije.

Atletiko je čekao svojih pet minuta i dočekao, što je izgleda baš isfrustriralo Nemca.

"Ne shvatam da oni sa takvim kvalitetom, igraju fudbal kakav su igrali. "Oni ne igraju ni na kontru, dva puta podebljaju bokove, igraju bez napadača. Shvatam da sada izgledam kao loš gubitnik, posebno jer su momci pružili veliki napor protiv igrača koji su svetska klasa, ali koji su se branili u dva reda po četiri igrača - rekao je Klop.

foto: foto: EPA / Peter Powell

Od kada je trener Liverpula Jirgenu Klopu je ovo prvi izgubljen dvomeč u Evropi, nakon 11 uzastopnih pobeda a u tri prethodna navrata stigao je do tri finala, dva izgubio i osvojio Ligu šampiona prošle sezone.

Klop nije mogao baš sportski da podnese eliminaciju pa je pomalo ružno je optužio svog golmana Adrijana za eliminaciju . Adrijan je branio umesto Alisona, pogrešio kod ispucavanja, posle se loše postavio i omogućio Ljorenteu da načne "redse". Posle toga je usledio potpuni preokret. "Naša jedina greška što ranije nismo dali drugi gol, sjajno smo igrali, sve je bilo izvrsno, ali ta Adrijanova lopta nije. Volim dečka ali to je bila pogrešna odluka, olakšao im je posao, poklonio gol", objasnio je Klop.

Kurir sport

TPOGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track