SRBIJA NE IDE U OSLO? Ništa od baraža: Vlada Norveške suspendovala fudbal! Da li je moguć meč u Beogradu?
Foto: Starsport©

Baraž za EP 2020

SRBIJA NE IDE U OSLO? Ništa od baraža: Vlada Norveške suspendovala fudbal! Da li je moguć meč u Beogradu?

Fudbal -

Fudbaleri Srbije po svemu sudeći neće gostovati Norveškoj 26. marta u meču baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Vlada Norveške je zbog pandemije koronavirusa donela odluku da se sve sportske manifestacije u ovoj zemlji, pa i fudbal, suspenduju do 15. aprila. Praktično, to znači da ni meč koji bi trebalo da se igra bez prisustva publike nije moguć u datom terminu.

Broj obolelih od koronavirusa je u ovoj zemlji naglo porastao (danas zvanično 734 obolelih), pa je vlada donela odluku o suspenziji sporta.

Ostale mala dilema da li bi eventualno taj meč mogao da se odigra u Beogradu, ali s obzirom da će do tada broj obolelih u Norveškoj preći brojku od 1.000 ljudi, nema sumnje da će Srbija morati da uvede zabranu ulaska građana iz te zemlje, kao što je to slučaj sa građanima iz pet zemalja sa najviše obolelih.

Prvobitno je meč bio zakazan na stadionu "Uleval" kapaciteta 28.000 mesta, koji je unapred bio rasprodan. Među njima i priličan broj pristalica Srbije, koje je Fudbalski savez Srbije posle odluke da se igra bez prisustva publike pozvao da dođu po novac u prostorije kuće fudbala na Terazijama 35.

I u slučaju da se utakmica igra po unapred određenom datumu ostaje sporno u kom će sastavu istrčati selekcije. Postoji opasnost da Norveška zabrani ulaz fudbalerima koji igraju u Italiji koja je centar žarišta koronavirusa u Evropi, i Španiji gde virus dobija na snazi, a to bi bukvalno prepolovilo srpski tim. Tako Ljubiša Tumbaković ne bi mogao da računa na Kolarova, Milinković-Savića, Milenkovića, Maksimovića, Lukića, Lazovića, Đuričića, Dmitrovića, Jovića, Gudelja...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track