DUŠAN VLAHOVIĆ ZARAŽEN KORONAVIRUSOM: Reprezentativac Srbije i fudbaler Fiorentine pozitivan na testu!
Foto: Profimedia

Šok iz Italije

DUŠAN VLAHOVIĆ ZARAŽEN KORONAVIRUSOM: Reprezentativac Srbije i fudbaler Fiorentine pozitivan na testu!

Fudbal -

Srpski napadač Dušan Vlahović pozitivno je testiran na virus korona!

Ovo je potvrdila Fiorentina za koju nastupa bivši fudbaler Partizana.

"Obaveštavamo javnost da je Dušan Vlahović bio pozitivan na testiranju na COVID-19. Igrač je bez simptoma i trenutno se nalazi kod kuće. Klub je aktivirao sve vrste izolacije propisane zakonom, počevši od popisa svih ljudi koji su imali kontakt sa igračem", stoji u saopštenju.

Do danas u popodnevnim satima, u Italiji je potvrđeno 15.113 zaraženih, od čega se 1.045 oporavilo, a 1.016 osoba je preminulo.

foto: FK Fiorentina

Vlahović je sedmi fudbaler iz Serije A kod koga je otkriven koronavirus. Do sada su zaraženi Danijele Rugani iz Juventusa i Manolo Gabijadini, Omar Koli, Albin Ekdal, Antonio La Gumina i Morten Torsbi, svi iz Sampdorije.

Dušan Vlahović igra najbolju sezonu otkako je stigao u Kalčo. Na 27 odigranih utakmica postigao je devet golova i zabeležio dve asistencije. Sa šest golova je najbolji strelac ekipe u Seriji A.

Vlahović je rođen u Beogradu, a prve korake je počeo u Zemunu. U partizan je stigao u leto 2014. godine, a prvi profesionalni ugovor sa crno-belima je potpisao 2015. godine kada je imao samo 15 godina.

U prvi tim je ušao 2016. godine kada je trener Ivan Tomić i zadužio je dres sa brojem 9. Debitovao je u prvenstvu Srbije 21. februara 2016. godine protiv OFK Beograda kao najmlađi debitant u istoriji Partizana.

Takođe, 27. februara te godine je postao najmlađi debitant u istoriji večitih derbija.

Prvi gol za Partizan je postigao 2. aprila protiv Radnika iz Surdulice, čime je postao najmlađi strelac u istoriji kluba iz Humske.

Vlahović je u leto 2017. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Fiorentinom, a on je postao punovažan na njegov 18. rođendan 28. januara 2018. godine. Zvanično je promovisan u italijanskom klubu 22. februara 2018. godine.

Standardni je član mlađih reprezentativnih selekcija. Na 22 utakmice za reprezentaciju Srbije postigao je deset golova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track