UEFA PREDLOŽILA DA SRBIJA GOSTUJE NORVEŠKOJ U JUNU: Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo ove godine ako korona dozvoli
Foto: Profimedia

Plan evropske kuće fudbala

UEFA PREDLOŽILA DA SRBIJA GOSTUJE NORVEŠKOJ U JUNU: Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo ove godine ako korona dozvoli

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je na sastanku sa UEFA predloženo da se baraž za plasman na EURO protiv Norveške igra u junu.

"Nakon sastanka putem video-konferencije sa predsednicima i generalnim sekretarima svih nacionalnih asocijacija u Evropi, UEFA je blizu odluke da se završni turnir Evropskog prvenstva održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine. U tom slučaju, baraž dueli, dakle i meč Norveška - Srbija, igrali bi se u junskom terminu 2020. godine (ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli), navodi se na sajtu FSS.

Kako se ističe, to je predlog koji su podržale sve nacionalne asocijacije i očekuje se da Evropska fudbalska unija do kraja dana ozvaniči ovu odluku.

Po ovom scenariju, ideja je da se sva nacionalna takmičenja, kao i UEFA Liga šampiona i Liga Evrope, završe do 30. juna 2020. godine.

Termini odigravanja UEFA takmičenja, koja su zakazana za jun i jul 2021. godine (F4 Lige nacija, Evropsko prvenstvo za mlade i Evropsko prvenstvo za žene), biće naknadno određeni.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track