KRITIKOVAO TURKE ŠTO IGRAJU FUDBAL U DOBA KORONE: Obi Mikel dobio otkaz u Trabzonu
Foto: AP

koštala ga iskrenost

KRITIKOVAO TURKE ŠTO IGRAJU FUDBAL U DOBA KORONE: Obi Mikel dobio otkaz u Trabzonu

Fudbal -

Nigerijski fudbaler Džon Obi Mikel (32) raskinuo je ugovor sa turskim Trabzonom, jer, ne želi da igra fudbal u trenutku kada se svet bori sa pandemijom koronavirusa.

Podsetimo, Turska je jedna od retkih liga, u kojoj se i dalje igraju mečevi, bez prisustva gledalaca.

Bivši igrač Čelsija je javno istupio porukom na instagramu kako se "ne oseća prijatno da igra u ovom trenutku i ne želi da igra, jer bi svi trebalo da su kod kuće sa svojim porodicama".

Očito je njegov stav bio okidač da ne bude u sastavu tima za prethodni meč protiv Bašakšehira, a već u utorak, pošto se je postigao sporazumni dogovor sa klubom, dobio je ispisnicu.

Prema navodima turskih medija, Obi Mikelu neće biti isplaćena zarada dogovorena ugovorom, jer je isti raskinut na obostrani dogovor.

Engleski mediji spekulišu da je Nigerijac ipak bio primoran na ovakav korak pošto je javno kritikovao odluku turske Superlige, a to je i stav države, da se utakmice igraju bez obzira na trenutnu situaciju u Evropi i svetu.

Obi-Miukel je svoje najslavnije igračke dane proveo u čelsiju, bio je član "Plavaca" 11 godina, i za to vreme osvojio sve najvažnije trofeje: Premijer ligu, Ligu Evrope i Ligu šampiona.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track