DAN KADA JE ZVEZDA POKORILA DREZDEN: Meč je prekinut u 79. minutu, a crveno-beli su prošli u polufinale
Foto: FK Crvena Zvezda

NA DANAŠNJI DAN

DAN KADA JE ZVEZDA POKORILA DREZDEN: Meč je prekinut u 79. minutu, a crveno-beli su prošli u polufinale

Fudbal -

Na današnji dan 1991. godine Crvena zvezda je pobedila u revanš meču četvrtifnala Kupa šampiona Dinamo u Drezdenu 2:1, iako je meč prekinut u 79. minutu, i plasirala se u polufinale.

Zlatna generacija crveno-belog tima u Drezden je došla sa ubedljivom prednošću od 3:0 iz Beograda, ali je meč na istoku Nemačke protekao u velikim nemirima navijača domaćina pa je sudija bio primoran da u 79. minutu prekine utakmicu pri vođstvu Zvezde od 2:1.

UEFA je zatim registrovala meč postignutim rezultatom, a Crvena zvezda je otišla u polufinale i dvomeč sa Bajernom iz Minhena.

Kad je Gičov iz penala u 3. minutu doneo vođstvo Dinamu, pošto je Refik Šabanadžović igrao rukom, navijači domaćina su se ponadali u čudo.

Međutim, sjajni tim Ljubomira Ljupka Petrovića uspostavio je apsolutnu kontrolu, propuštao šanse u prvom poluvremenu i sve nadoknadio u nastavku.

Dejan Savićević je u pravom slalomu nanizao nekoliko igrača i u 52. minutu izjednačio rezultat. Zvezda nije stala, posle zicera Dragiše Binića kad je pogodio spoljni deo mreže, Darko Pančev je sjajno završio akciju Vladimira Jugovića i u 69. minutu doneo prednost od 2:1.

Prekid meča nastao je u 79. minutu jer su tvrdi predmeti leteli oko glave Roberta Prosinečkog u momentu kada se spremao da izvede korner.

S obzirom da se navijači Dinama nisu smirivali, a da policija čak ni šmrkovima nije uspevala da zavede red, španski sudija Emilio Sorijano Aladren odsvirao je kraj.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track