OD NJIH TREBA DA SE UČI! Zvezdini kadeti pomažu starijima!
Foto: Zvezda.rs

bravo

OD NJIH TREBA DA SE UČI! Zvezdini kadeti pomažu starijima!

Fudbal -

Dečaci rođeni 2003. godine koje sa klupe predvodi Marko Neđić i koji su na fenomenalan način ušli u prolećni deo sezone, sada se nalaze u karantinu i u društvu svojih najmilijih poštuju sve propise postavljene od strane države, kao i obaveze i uputstva koja su dobili od stručnog štaba. Uroš Branković, prvi asistent ekipe, nalazi se u rodnom Kraljevu, dok pouzdani defanzivac David Petrović boravi u porodičnom domu u Čačku.

- Mnogo mi teško pada što nema treninga sa ekipom i utakmica. Nisam navikao da budem neaktivan u tom smislu, a verujem da je takav slučaj i sa mojim saigračima. Ipak svi smo svesni situacije i moramo da budemo pametni - započeo je razgovor Branković.

Saglasan sa rečima kolege iz veznog reda bio je i Petrović.

- Jedva čekam da sve ovo bude prošlost i da se vratim na teren, ali sad je situacija takva da moramo da ostanemo u kućama i zaista to poštujem. Mislim da zajedno možemo da pobedimo i apelujem na sve da poštuju propise - tvrdi Petrović.

Za to da održe formu i tokom pauze pobrinuo se kondicioni trener Slobodan Čikara koji je fudbalerima našeg kadetskog tima podelio plan rada.

- Trudim se da održim formu radeći i sa loptom i bez nje, a veliku zahvalnost svi dugujemo našem kondicionom treneru koji nam je podelio sjajan plan koji svi poštujemo - tvrdi Branković.

Petrović ističe da trenira dva puta dnevno.

- Treniram u dva termina kod kuće u Čačku, takav je plan i dogovor. Osim toga, slobodno vreme koristim kako bih učio, ali i igrao igrice. Mnogo volim da gledam horor filmove.

Slično je i sa Brankovićem, koji pak preporučuje drugačiji žanr.

- Serija “Bekstvo iz zatvora” je nešto što bih svakom preporučio da pogleda. Zaista je ostavila veliki uticaj na mene i mogu u svakom trenutku da je gledam i uživam. Tu su i serije “Moć” i “Lucifer” koje trenutno pratim i odlične su. Kada završim sa treninzima, gledam serije, a volim i da igram “FIFA-u”.

O tome da u našoj fabrici talenata stasavaju i sjajni ljudi pokazuje i primer da su Petrović i Branković na raspolaganju svima koji imaju više od 65 godina u slučaju da treba nešto da im se donese iz prodavnice ili ode u apoteku.

- Na raspolaganju sam starijim ukućanima, ali i komšijama. Svakodnevno odlazim do apoteke ili u market i to radim sa osmehom - tvrdi Petrović.

Slično je i sa momkom koji dane pauze provodi u rodnom Kraljevu.

- Pomažem komšijama kada me pozovu. U ovim trenucima mi mladi moramo da pokažemo da stariji sugrađani mogu da računaju na našu pomoć - podvlači Branković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track