Najnovije vesti

SPOJILO NAS NEKAKO OVO ZLO VREME Boško Đurovski: Veterani su spojeni na društvenim mrežama (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

KORONA VIRUS

SPOJILO NAS NEKAKO OVO ZLO VREME Boško Đurovski: Veterani su spojeni na društvenim mrežama (FOTO)

Fudbal
13:41h

Sekcija veterana Crvene zvezde je veoma aktivna i u ovim vanrednim okolnostima. Zbog korona virusa, a jedan deo njih je starosne dobi preko 65 godina, striktno se pridržavaju izolacije, ali kako prenosi Boško Đurovski, da ne bi menjali svakodnevicu i druženje u svojim prostorijama na stadionu „Rajko Mitić“, ostvarili su konekciju preko viber grupe.

"Napravili smo grupu na ovoj društvenoj mreži, spojili smo se svi tako da smo u ovom vanrednom stanju onlajn tokom celog dana. Uglavnom smo vitalni, a mi mlađi od 65 godina smo im na usluzi da im pomognemo i donesemo nešto ako treba", ističe 58-godišnji nekadašnji istaknuti igrač i trener.

foto: Aleksandar Radonić

Svi veterani su za sada zdravi, većina je vitalna, oni stariji imaju ko o njima da brine, pa im druženje na viber grupi ipak služi za razbibrigu.

"Šalimo se, postavljamo klipove, neke stare slike, budimo uspomene. Spojilo nas nekako ovo zlo vreme, humaniji smo, druželjubiviji, trudimo se da budemo samo pozitivni. Obnovio sam kontakte sa nekim saigračima koje dugo nisam čuo. Vuče te nešto da pozoveš broj, pitaš ih za zdravlje, da im se nađeš. Danas su lepa reč i malo optimizma dovoljni da popraviš dan i sebi i drugima. Bitno je samo da smo disciplinovani, a mi smo starija garda pa smo nekako u tom duhu i bili vaspitavani. Mnogo je važno da u ovo vreme sedimo kod kuće, da čuvajući sebe sačuvamo i one najbliže i da poštujemo zakon, donete propise. U zavisnosti od discipline našeg naroda ova epidemija će trajati duže ili kraće".

Bošku nedostaju svakodnevne duge šetnje, mada kaže ide do najudaljenije prodavnice u nabavku, a nije mu dosadno u kući.

foto: Dado Đilas

"Najviše mi nedostaje unuka. Ćerka je porodicom na Dorćolu i rešili smo da smanjimo viđanja pa se gledamo preko video poziva. Uglavnom mi nije dosadno, imam to virtuelno druženje sa veteranima, čitam, odgledam informativni program, pa zatim filmove i pomažem mojoj Zorici u kući. Uglavnom idem u nabavku jer sam navikao da budem aktivan, u zgradi su mi susedi mlađi ljudi a imamo jednog starijeg komšiju kome odem u nabavku kad mu zatreba. Čovek uvek sebi može da nađe zabavu u stanu, da popravi ili promeni nešto što odlaže mesecima, sredi garderober, cipelarnik, podrum... Moramo da sačuvamo zdravlje u ovom vreme epidemije, kako fizičko tako i mentalno i da iz ovog vremena izađemo sa što manje posledica. Apel svima, ostanite kod kuće, poštujte propise, budite uredni i zadržite vedar duh", ističe Đurovski.

(Kurir sport, FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...