NIJE DOVOLJNO BITI BOGAT! PSŽ postao predmet sprdnje: Parižani se obrukali sumom koju su odvojili za borbu protiv korone
Foto: AP

Bolje da nisu ništa dali

NIJE DOVOLJNO BITI BOGAT! PSŽ postao predmet sprdnje: Parižani se obrukali sumom koju su odvojili za borbu protiv korone

Fudbal -

U trenucima svetske pandemije protiv koronavirusa donacije za medicinsku opremu i borbu protiv opake bolesti stižu sa svih strana.

Sportisti kao ljudi koji zarađuju veliki novac u današnje vreme, uzeli su aktivno učešće u toj borbi i svojim donacijama pomažu najugroženijima.

Naravno i pojedini klubovi su se uključili pa doniraju ko koliko može.

Francuski list “Le Parisien” je tako objavio kako je francuski prvak PSŽ, inače jedan od najbogatijih klubova sveta, donirao 100.000 eura u borbi protiv pandemije.

Ukupno bi PSG u periodu od tri godine putem svoje humanitarne akcije trebao da uplati oko pola miliona evra.

Svaka donacija hvale je vredna, ali mnogi se pitaju kako je moguće da jedan od najbogatijih klubova sveta koji je vlasnik rekordnog transfera u istoriji fudbala, nije uplatio veći iznos.

Podsetimo samo je Brazilac Nejmar plaćen 222 miliona evra, da ne pominjemo mnogobrojne mega transfere u novijoj istoriji francuskog kluba, a od kada ga vode šeici i naftni konzorcijum iz prebogatog Katara.

Na društvenim mrežama navijači čak ismejavaju potez i donaciju Pari Sen Žermena.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track