SVET SE 18 GODINA PITA DA LI JE SLUČAJNO: Možda ova priča Ronaldinjovog saigrača o prelepom golu pomogne (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

rešena misterija

SVET SE 18 GODINA PITA DA LI JE SLUČAJNO: Možda ova priča Ronaldinjovog saigrača o prelepom golu pomogne (VIDEO)

Fudbal -

Najvažniji gol u karijeri brazilski fudbaler Ronaldinjo je postigao u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2002. godine protiv Engleske (2:1).

Kod rezultata 1:1 Ronaldinjo, koji je tada imao 22 godine i nosio dres PSŽ-a, izveo je slobodnan udarac sa 40-ak metara s desne strane. Svi su očekivali centaršut, uključujući i engleskog golmana Dejvida Simena, ali je lopta završila u golu i ostavila legendarnog golamana Arsenala uplakanog.

Mnogi veruju da je Ronaldinjo slučajno pogodio, dok drugi smatraju da je hteo da šutira direktno u gol. Misterija je 18 godina nakon te utakmice rešio Rivaldo, fudbaler koji je sa Brazilom tad postao svetski prvak. "Iznenadio je Simena, mene i svet. Nikad nisam pomislio da bi neko to napravio. Nakon utakmice Ronaldinjo mi je rekao kako je znao da Simen ima naviku napraviti dva-tri koraka napred kod slobodnih udaraca. Pokušao je da ga iznenadi. Za Ronaldinja nije bilo nemogućih zadataka. Pokazao je to tad golom desnom nogom iz teške pozicije iz koje bi lakše pogodio levonog fudbaler."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja