BOŽINOV POGURAO TRANSFERE IZ PARTIZANA U FIRENCU: Pitali su me za dvojicu, rekao sam – uzmite ih odmah!
Foto: Filip Plavčić

pomenuo grobare, ali i bivšeg trenera zvezde

BOŽINOV POGURAO TRANSFERE IZ PARTIZANA U FIRENCU: Pitali su me za dvojicu, rekao sam – uzmite ih odmah!

Fudbal -

Bivši bugarski fudbaler i napadač Partizana Valei Božinov ispričao je kako ga je prilikom kupovine bivših igrača Partizana CDušana Vlahovića i Nikole Milenkovića kontaktirao tadašnji sportski direktor "viole" Pantale Korvino.

Interesanto je da se Božinov i Korvino poznaju od ranije, jer je pre posla u Firenci, Korvino bio direktor Lećea i doveo Božinova u taj klub. „Poslednji put kada smo se čuli je bilo kada je zvao za Milenkovića i Vlahovića. Pitao me je šta mislim. Rekao sam mu da ne razmišlja mnogo i da ih uzima odmah. Da su sjajni igrači i da će se novac uložen u njihovo dovođenje vratiti 10 puta“, otkrio je Božinov za italijanske medije i dodao:

foto: Profimedia

„Oni su skromni momci koji vole da rade i postali su veoma bitni za tim. Ako Fiorentina opet želi da bude velika, nikako ne sme da ih proda".

Posebno drag Božinovu je Vlahović, nekadašnji kolega iz napada "parnog valjka".

„Mnogo ga volim. Upoznali smo se u Partizanu gde smo igrali zajedno. U njemu sam video petnaestogodišnjeg sebe. Ali još opasnijeg. U pozitivnom kontekstu. Pazio sam na njega jer mi se svideo njegov stav i osetio sam da može da postane svetska klasa".

foto: Profimedia

"Video sam ludački talenat u njemu. Dušan je gladan fudbala kao retko koji fudbaler. Čak je i previše bezobrazan kad se nađe pred golom. Nikad se ne predaje i jedino što vidi je gol. Lud igrač!, opisao je Bugarin.

Interesantno, u ovom razgovoru za najdražeg trenera u karijeri, u kojoj je promenio čak 16 klubova, Božinov je istakao bivšeg trenera Crvene zvezde.

„Zdenjek Zeman bez dileme! Ipak, bila je velika čast i što sam radio sa Prandelijem. Od njega sam naučio mnogo stvari. Žao mi je što Prandeli danas nema posao... Nažalost u Fiorentini je imao porodične probleme. Ostao je bez žene sa kojom je bio tolike godine“.

Kada su u pitanju navijači, ni tu nije bilo dileme.

foto: Starsport©

„Izdvojio bih Partizanove. Kada pobeđuješ, sve je divno i bajno. Kada izgubiš, ništa ne valja. Baš vrela atmosfera... Svaka publika je specifična na svoj način. Ali, ako nema pritiska navijača, onda nema ni adrenalina kod igrača“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track