TOTENHEM SRPSKA KOLONIJA: Murinjo: Hoću Luku i Sergeja! (FOTO)
Foto: EPA / WILL OLIVER, Profimedia

Bomba

TOTENHEM SRPSKA KOLONIJA: Murinjo: Hoću Luku i Sergeja! (FOTO)

Fudbal -

Plan... Portugalac bi da pojača sredinu terena, a prvi pik mu je Milinković-Savić, dok u špicu vidi Jovića, kome u Realu ne cvetaju ruže

Ako se obistine prognoze pojedinih fudbalskih portala sa Ostrva, Srbija ce u narednoj sezoni Premijer lige navijati za Totenhem jer su spremili milione i milione funti da bi doveli Sergeja Milinković-Savića i Luku Jovića.

foto: Profimedia

Prema najavama Engleza, menadžer londonskih „pevaca“ Žoze Murinjo želeo bi da angažuje najmanje dvojicu srpskih reprezentativaca, a ne isključuje se mogućnost i da se s Krejven kotidža preseli i Aleksandar Mitrović.

Ipak, prioritet je dovođenje Sergeja iz Lacija, najpre što će za njegov transfer biti potrebno od 80 do 100 miliona evra, a posle toga što ekipi nedostaje jedna moćna „desetka“ na sredini terena. Ovo mesto ostalo je upražnjeno odlaskom Eriksena zimus u Inter i ni Argentinac Lo Selso, kao ni njegov zemljak Lamela nisu uspeli da se nametnu kao glavni graditelji igre. Napravljena je i finansijska konstrukcija za letnju kupovinu. Jedan deo novca za skupe transfere bio bi obezbeđen i prodajom Harija Kejna, što će onda otvoriti i prostor za dolazak Luke Jovića.

foto: EPA

Isti izvori vide najboljeg strelca Čempionšipa Aleksandra Mitrovića kao alternativu za špica, tako da bi prema njihovom mišljenju prednost kod Murinja u početku imalo pojačanje iz Reala.

Balkanska veza

TOTENHEM BIO HRVATSKA U MALOM

Pre deset godina Totenhem je bio „Hrvatska u malom“ jer su u njemu igrala čak četiri fudbalera iz prve postave nacionalnog tima naših komšija. Tada je menadžer bio Hari Rednap, koji je redom dovodio Modrića iz Dinama, Kranjčara iz Portsmuta, Ćorluku iz Mančester sitija i Pletikosu iz moskovskog Spartaka i s njima je došao do plasmana u Ligu šampiona, što je tada na Vajt hart lejnu doživljeno kao veliki uspeh.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:EPA / WILL OLIVER, Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track