ZVEZDA PRAVI ZAOKRET: Stop bacanju para na strance! (FOTO)
Foto: Starsport©, Printscreen

Revolucija

ZVEZDA PRAVI ZAOKRET: Stop bacanju para na strance! (FOTO)

Fudbal -

Štednja Crveno-beli odlučili da fudbalere iz inostranstva dovode na jednogodišnju pozajmicu zbog negativnih iskustava s Tomaneom, Garsijom i Van la Parom

Crvena zvezda sprema se za totalni zaokret u transfer politici od naredne sezone.

Naime, rukovodstvo kluba predvođeno generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, a poučeno iskustvom od prošlog leta, neće kupovati strane igrače, već će ih dovoditi na jednogodišnju pozajmicu s pravom preče kupovine.

Deki odlučuje

Crveno-beli su u prošlom prelaznom roku potrošili veliki novac, oko 4.000.000 evra, samo na obeštećenja za dolazak Portugalca Tomanea, Argentinca Matea Garsije, Holanđanina Van la Pare i Brazilca Žandera. Tu su i njihove velike plate, koje idu i do 500.000 evra po sezoni, kao što je slučaj sa Špancem Kanjasom, koji je stigao do obeštećenja.

foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Baš iz tog razloga u Crvenoj zvezdi su odlučili da promene kurs. Zvezdan Terzić održao je sastanak sa sportskim direktorom Mitrom Mrkelom i trenerom Dejanom Stankovićem. Upravo će Zvezdin stručnjak biti taj koji će biti zadužen za dolaske stranih igrača. Njemu su odlično poznati uslovi koji vladaju u Italiji, odakle Stanković i želi da dovodi pojačanja. Kako saznajemo, njegov cilj je da dovodi mlade igrače na kojima može da se zaradi, ali i iskusne, jer se bez njih ne može igrati u Evropi.

Skup, a ne igra

Crvena zvezda namerava da zaštiti sebe od nepotrebnog trošenja, jer ima negativna iskustva sa svim strancima za koje je plaćeno veliko obeštećenje. Niko od njih nije se pokazao kao pravo pojačanje, pošto nisu izborili mesto startera kod Dejana Stankovića. Čak je Van la Para i odstranjen iz tima zbog toga što je na pripremama na Kipru prekršio klupsku disciplinu.

Stezanje kaiša

PLATE MANJE OD 50.000 € MESEČNO

Posledice koje će nastati pre svega na ekonomskom planu zbog koronavirusa već se naziru u Evropi. Svi veliki klubovi moraće da srežu plate igračima. Takav trend očekuje i Crvenu zvezdu, pa nije realno da od sledeće sezone neki igrač u Srbiji ima mesečna primanja od 50.000 evra. Ukoliko se ne smanje plate, klub bi opet mogao da se nađe u finansijskom problemu.

(Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:Starsport©, Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track