Najnovije vesti

RAJ ZA GLEDAOCE: UEFA napravila plan, čeka nas leto puno FUDBALA!
Foto: AP

NIJE LOŠE

RAJ ZA GLEDAOCE: UEFA napravila plan, čeka nas leto puno FUDBALA!

Fudbal

UEFA je izgleda napravila plan kako da reši problem prekida svih evropskih klupskih takmičenja usled pandemije koronavirusa.

Prema tim najavama za nas gledaoce ovo bi moglo da bude najbolje leto u istoriji klupskog fudbala prema kočičini događaja koji nas čekaju. 

Evo  o čemu se radi.

Jun je u svim planovima ključan mese, Čeferin je uveren da će biti moguće da se igra, Španci i Englezi svim silama žele da nastave prvenstvo, oni su to saopštili, Italijani nisu tako sigurni, jer se najveći klubovi pre svih Juventus i Inter zalažu da šampionat bude prekinut.

 Što se LŠ  i LE tiče plan je konačan,  UEFA će ga proslediti federacijama, ali  neće biti menjanja.

Sigurno je da će Liga šampiona i LE biti završene, makar u septembru što bi pomerilo takmičenja za narednu sezonu, ali i rezultirano ukidanjem kup takmičenja u zemljama i verovatno promenu formata u narednim izdanjima evropskih kupova. Ideja u Ligi šampiona je da se kompletira osmina finala, a onda od četvrtfinala igra jedna utakmica na eliminaciju zaključno sa finalnom u Istanbulu. 

LE je veći problem jer je ostalo 27 mečeva, jedna runda više, pa bi se od osmine finala igrala po jedna utakmica kako bi sve bilo završeno u prihvatljivom roku.

Pošto je EP pomereno za godinu dana, UEFA mora da vodi računa i kalendaru takmičenja za sledeću sezonu kako bi igfrači imali neophodan odmor.

Lige će početi u avgustu, kvalifikacije za LS i LE igraće se u skraćenom obliku, a takmičenja kao Liga Nacija i nacionalni kupovi najverovattnije ukinuti.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...