Najnovije vesti

DA BI ZAŠTITILI RADNA MESTA: Totenhem smanjio plate zaposlenima koji nisu u fudbalskoj ekipi!
Foto: EPA

teška odluka

DA BI ZAŠTITILI RADNA MESTA: Totenhem smanjio plate zaposlenima koji nisu u fudbalskoj ekipi!

Fudbal

.Fudbalski klub Totenhem smanjio je plate za 20 odsto svim zaposlenima koji nisu u ekipi, uključujući i predsedniku Danijelu Leviju, kako bi zaštitio njihova radna mesta u krizi izazvanoj pandemijom korona virusa.

.

Manju platu će u naredna dva meseca dobijati 550 zaposlenih u Totenhemu.

Ovakve korake juče je preduzeo i Njukasl za svoje radnike kao deo vladine šeme, preneo je Skaj.

Predsednik londonskog kluba rekao je da je to bila teška odluka, ali da je doneta kako bi se zaštitila radna mesta i da će klub procenjivati situaciju.

Totenhem se prošlog aprila preselio na novi moderan stadion kapaciteta 62.000 mesta, a Levi je za to nagrađen sa tri miliona funti, na platu od četiri miliona.

Brojni italijanski i španski klubovi smanjili su plate zaposlenima.

"Nadamo se da će razgovori koji vode Premijer liga, Udruženje profesionalnih fudbalera i trenera mogućiti da i fudbaleri i treneri daju svoj doprinos fudbalskom ekosistemu", naveo je Levi.

"Mnoge porodice su izgubile voljene, uništeni su mnogi poslovi, izgubljeni su milioni poslova, a mnogi klubovi, mali ili veliki se muče da opstanu. Na meni je kao predsedniku da se postaram da uradimo sve što možemo da zaštitimo naše zaposlene, navijače, partnere i naš klub za naredne generacije, a što je takodje važno, širu zajednicu u kojoj imamo veliki osećaj odgovornosti", dodao je Levi.

Totenhem je svoj stadion stavio na raspolaganje zdravstvenim vlastima.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...