EVO KAD ĆE SE OPET ZAKOTRLJATI LOPTA U NAŠOJ ZEMLJI: Superliga Srbije kreće 16. maja!
Foto: @starsport

OTKRIVAMO

EVO KAD ĆE SE OPET ZAKOTRLJATI LOPTA U NAŠOJ ZEMLJI: Superliga Srbije kreće 16. maja!

Fudbal -

Sve oči uprte u Nion! Čelnici Crvene zvezde i Partizana Zvezdan Terzić i Miloš Vazura čekaju odluku UEFA s ubeđenjem da će šampionat biti nastavljen za 45 dana

Superliga Srbije biće nastavljena 16. maja, saznaje Kurir! Fudbalsko prvenstvo stopirano je 14. marta, a ubrzo je u zemlju uvedeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa. Stao je fudbal u Srbiji, a sada ima pozitivnih naznaka kada će biti nastavljen.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić kaže za Kurir da je stalnoj na vezi sa Zoranom Lakovićem iz UEFA.

- U stalnom smo kontaktu sa ljudima iz UEFA i na osnovu njihovih informacija i predviđanja sa Svetskom zdravstvenom organizacijom postoji stanovište da bi nacionalna fudbalska prvenstva mogla da budu nastavljena u drugoj polovini maja. Da li će se to obistiniti, zavisi od ishoda pandemije koronavirusa - rekao je Zvezdan Terzić za Kurir i dodao: - U Crvenoj zvezdi se tako i ponašamo. To smo preneli i našim igračima da očekujemo da se prvenstvo nastavi 16. maja! Zato oni treniraju svakodnevno u kućnim uslovima po programu trenera Dejana Stankovića, da što spremnije dočekaju nastavak prvenstva. Svesni smo da neće biti mnogo vremena za grupne treninge - jasan je Zvezdin direktor.

foto: @starsport

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura izjavio je da je u ovom trenutku najvažnije spasti živote ljudi, a da će posle toga da se priča o nastavku prvenstva. - Što se tiče Partizana, mi nemamo nikakvu informaciju po tom pitanju, pogotovo u ovim okolnostima, gde se ljudi bore za život, tako da fudbal u ovom trenutku nije prioritet. Najvažnije je da se sada spasavaju životi, a o sportu ćemo kad dođe vreme. Samo da ova pandemija stane, a posle toga ćemo da pričamo o nastavku prvenstva. Biće vremena za fudbal, i on će se sigurno igrati. Sada je neumesno pričati o takvim stvarima. Prioritet je da prvo spasimo ljude, a kada se država finansijski izvuče, onda će i sport doći na svoje. Da li će se igrati u aprilu, maju ili junu, to niko u ovom trenutku ne zna, ali siguran sam da će prvenstvo biti završeno. Takvu informaciju imam, a kada će početi, to zavisi od toga kada će pandemija da stane - kazao je Vazura za Kurir.

Kurir / A. Radonić - M. Nastić

Foto: @starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track