TRENER CRVENE ZVEZDE OBJASNIO ITALIJANIMA Stanković: Sada moramo da spasavamo živote!
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Realan

TRENER CRVENE ZVEZDE OBJASNIO ITALIJANIMA Stanković: Sada moramo da spasavamo živote!

Fudbal -

Bravo, majstore - Neki misle da pomažem iz marketinških razloga, ali nije me briga. Znam šta sam sa svojom porodicom uradio za svoju zemlju, kaže Dejan Stanković, dugogodišnji humanista.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je za rimsku Republiku o problemima današnjice, o porodici, koja se podelila u dve države, o svom načinu borbe s koronavirsuom...

Široj javnosti nije poznato da je Stanković oduvek umeo da zavuče ruku duboko u džep i pomogne brojnim ljudima koji su se našli u bezizlaznoj situaciji. Tako je postupio i sada i velikom donacijom potvrdio svoju humanost.

- Moja supruga Ana je u Milanu sa sinom Filipom, dok sam ja u Beogradu sa Aleksandrom i Stefanom, najmlađim i najstarijim sinom. Svi smo u redu, ali brinem se, kakve se stvari događaju u Lombardiji. Inicijativa se uvek mora preduzimati. Neki možda misle da je to samo reklama, ali nije me briga. Znam šta sam sa svojom porodicom učinio za svoju zemlju. Svako ko može treba da pomogne, da spasemo živote, sve je potrebno. Donirao sam respiratore za intenzivnu negu srpskim bolnicama, nadam se da će pomoći - rekao je Stanković, pa dodao da je u kontaktu sa Materacijem, Kivuom, Zanetijem, ali i trenerom Bolonje:

- Čujem se i sa Mihajlovićem, koji je kod kuće izolovan s porodicom.

Ma kakav fudbal

I DA ME TERAJU, NE BISMO TRENIRALI

Stanković je očigledno ozbiljno shvatio kako se treba boriti protiv bolesti koja hara svetom, pa mu fudbal nije ni na kraj pameti.

- Realista sam, sada ne govorimo o fudbalu. Ne želim da tim trenira, čak i kada bi me terali, rekao bih igračima da ostanu kod kuće. Ovu moramo shvatiti ozbiljno, vidim ljude koji i dalje ne shvataju ozbiljnost situacije. Morate biti hrabri, inteligentni, da slušate pravila i ne odustajete. Italija je moj drugi dom, osećam je kao deo sebe. Moramo voleti život, zato ostajemo kod kuće, da bismo zagrlili svoje najmilije - poručio je Deki.

Kurir Sport/G. F./Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track