Najnovije vesti

NESUGLASICE U PRIMERI: Fudbaleri pristali na smanjenje plate, ali ne i na prinudni odmor...
Foto: Shutterstock

hit

NESUGLASICE U PRIMERI: Fudbaleri pristali na smanjenje plate, ali ne i na prinudni odmor...

Fudbal

Fudbaleri u Španiji kritikovali su danas odluku Lige koja je tražila od klubova da upute igrače na neku vrstu prinudnog odmora tokom pandemije korona virusa.

Španska liga je u petak navela da su ta odsustva potrebna pošto nije postignut dogovor o tome koliko će fudbalerima biti smanjena plata kako bi se umanjio finansijski uticaj pandemije.

"Čudno je što Primera to podržava", navodi se u saopštenju Udruženja španskih fudbalera.

Navodi se i da je Primera trebala da napravi finansijsku situaciju za ovaj period tako da ublaži uticaj pandemije, pošto se uvek hvalila svojim "merama ekonomske kontrole" i uravnoteženom ekonomskom situacijom španskih klubova.

; Igrači su naveli da bi trebalo uzeti u obzir i to da takmičenje nije otkazano već privremeno odloženo.

Uprava lige i igrači razgovaraju u pokušaju pronalaženja načina za ublažavanje gubitaka, koji bi mogli da dostignu skoro milijardu evra ako sezona ne bude nastavljena zbog pandemije korona virusa.

Igrači su saopštili da se slažu sa smanjenjem plata kako bi se pomoglo klubovima tokom krize, ali ne u meri u kojoj liga želi.

"Klubovi i igrači postižu dogovore u vezi sa platama. Ono što fudbaleri neće da rade je odricanje prava na rad", navodi se u saopštenju Udruženja igrača.

Kurir sport / Beta 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...