DA LI SMO MI AFRIKANCI ŽIVOTINJE? Ridiger besno odbrusio doktorima: Ovo je rasizam na najvećem mogućem nivou (VIDEO)
Foto: Profimedia

KORONA VIRUS

DA LI SMO MI AFRIKANCI ŽIVOTINJE? Ridiger besno odbrusio doktorima: Ovo je rasizam na najvećem mogućem nivou (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaler Čelsija Antonio Ridiger bio je besan posle gostovanja dva francuska doktora koja su predložila da bi ekspriment s vakcinom za koronavirus trebalo da bude sproveden u Africi.

"Bilo mi je potrebno neko vreme da pronađem reči za ove ljude. Dva francuska lekara su na TV predložila da se ekspriment s vakcinom Covid-19 izvrši u Africi... Kao da su Afrikanci životinje? Sramotno! Ovo je rasizam na najvećem mogućem nivou", napisao je fudbaler Čelsija.

Podsetimo, Ridiger nije jedini koji je oštro kritikovao otencijalno testiranje jedne vakcine na koronavirus u Africi. Veliki broj proslavljenih afričkih fudbalera već se oglasio i nazvao ovaj predlog sramnim.

Didije Drogba
Didije Drogbafoto: AP

Na jednoj francuskoj televiziji dva doktora su pomenula da je ovakav scenario moguć, a žustar odgovor su dobili od velikog broja afričkih sportista.

"Zašto ne bismo ovo izučavali ovo u Africi gde nema maski, nema lekova, reanimacije? To se već radilo u nekim istraživanjima vezanim za AIDS. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izražene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu", rekao je Žan-Pol Mire, na šta se njegov kolega Loht nadovezao:

"Tako je. Ima kolega pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi."

Na ove reči najžustrije su reagovali Didije Drogba, Samjuel Eto i Demba Ba, ali i drugi sportisti iz Afrike.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track