FUDBAL DOBIJA PRVOG MILIJARDERA: Njegovu rekordnu zaradu više ne može sprečiti ni globalna kriza!
Foto: Profimedia

niko kao on

FUDBAL DOBIJA PRVOG MILIJARDERA: Njegovu rekordnu zaradu više ne može sprečiti ni globalna kriza!

Fudbal -

U vreme koronavirusa, fudbal bi mogao da dobije prvog milijardera.

Naime, prvi čovek koji bi, doduše ne samo od igranja, već i od drugih aktivnosti mogao dostići zaradu veću od milijarde dolara je Kristijano Ronaldo. Iako se fudbaler Juventusa odrekao plate u sledeća tri meseca kako bi se pomoglo Italiji u borbi protiv korone, njegova zarada van terena omogućiće mu da vrlo skoro zaradi prvu fudbalsku milijardu.

Kristijano Ronaldo se dakle, odrekao čak četiri miliona evra, koliko je trebao dobiti za preostali deo sezone, ali njegova plata će iznositi čak 46 miliona dolara. Na to dodajte bonuse, premije i sponzorske ugovore odnosno novac sa društvenih mreža. U 2019. godini Forbs je objavio da je Ronaldova ukupna zarada bila čak 109 miliona dolara, a ove tek nešto manja.

To znači da bi kapitan portugalske fudbalske reprezentacije mogao u toku 18 godina duge karijere već na kraju ove godine probiti barijeru zarade od milijardu dolara. To su pre njega uspela samo dva čoveka. Davne 2009. golfer Tajger Vuds, je postao prvi sportski milijarder, dok se 2017. godine milijardom okitio i bokser Flojd Mejveder.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track