ZBOG KORONE TRENING U DNEVNOJ SOBI: Fudbaler Nemanja Maksimović u prestonici Španije!
Foto: Privatna arhiva

ZBOG KORONE TRENING U DNEVNOJ SOBI: Fudbaler Nemanja Maksimović u prestonici Španije!

Fudbal -

LOZNICA – Fudbalera madridskog Hetafea i reprezentativca Srbije Nemanju Maksimovića (25) epidemija koronavirusa zatekla je u španskoj prestonici. Ova zemlja, jedna je od najpogođenijih pandemijom i žarište kovida-19, preživljava teške dane, a skromni momak iz Banje Koviljače odlučio je da ostane u Španiji ne želeći da rizikuje i, možda, povratkom u zavičaj zarazi nekoga. Oseća se dobro i nada se da će sve ovo ubrzo proći.

Kuću u predgrađu Madrida, gde živi sa devojkom, napušta samo kada ode do obližnje prodavnice poštujući preporuke da ne izlazi nigde bez preke potrebe. Prema njegovim rečima u tom kraju nije situacija toliko ozbiljna kao u samom gradu, ali je neophodno biti oprezan.

foto: Privatna arhiva

- Ljudi nisu u početku shvatili ozbiljnost situacije ni preporuku da ostanu kod kuće. Kada su videli šta se dešava, počeli su da se ponašaju odgovornije, ne izlaze, kad to čine nose maske i rukavice, nastojeći da ne ugroze ni svoje ni tuđe zdravlje. Napuštanje kuća dozvoljeno je samo sa razlogom, a ukoliko nekoga policija kontroliše taj im mora pokazati račun iz apoteke ili prodavnice – priča Maksimović koji više od dvadeset dana ne izlazi van kuće bez potrebe.

Višednevno ostajanje u četiri zida nije lako, posebno sportistima naviknutim na redovne treninge i utakmice. On se trudi da u takvim uslovima što više održi formu i što spremnije dočeka naredne sportske izazove.

- Klub mi je obezbedio sobni bicikl pa na njemu održavam kondiciju pošto ovde nemam uslova da trčim. Ima najava da bismo sredinom maja mogli početi pripreme, a već krajem meseca i nastaviti prvenstvo. Šta će biti videćemo, u svakom slučaju, kada počne takmičenje biće mnogo utakmica u kratkom periodu i neophodno je da to dočekam što spremniji – kaže momak koga su navijači u Srbiji upamtili kao jednog od ključnih igrača prilikom osvajanja Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina u leto 2015, strelca pobedonosnog gola u 118. minutu finala kojim je pobeđen Brazil.

foto: Privatna arhiva

Nemanja, osim što trenira, u društvu devojke lakše provodi vreme, čitaju knjige, gledaju filmove, serije i čekaju da se sve vrati u normalu. Sa svojima u Srbiji čuje se svakodnevno i jedva čeka dan kada će se sresti.

– Važno je da svako shvati da nije problem samo to što se on može zaraziti, već što zarazu može preneti drugome. Moramo misliti o starijima i onima koji već imaju zdravstvene probleme i koji će, ako se zaraze, pretrpeti teške posledice. Treba poslušati nadležne i ostati kod kuće dok ovo ne prođe – kaže Maksimović, jedan od najboljih igrača Hetafea.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track