KAD FILIP POZOVE DEJANA: Tata, čekam te u Interu! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

Stankovići

KAD FILIP POZOVE DEJANA: Tata, čekam te u Interu! (FOTO)

Fudbal -

Krv nije voda... Mladi golman nero-azura u prvom većem intervjuu za italijanske medije otkrio da bi voleo da ga otac trenira u milanskom klubu!

Filip Stanković, sin Dejana Stankovića i talentovani golmana Intera, sanja da ga trenira otac. Sjajni čuvar mreže nero-azura otkriva da mu otac i braća mnogo nedostaju jer su razdvojeni zbog epidemije koronavirusa. Filip je s majkom Anom u Milanu, dok su Dejan, Stefan i Aleksandar u Beogradu.

Italijanski Korijere delo sport dao je duplericu mladom Filipu Stankoviću, koji na pitanje šta bi poželeo ocu u trenerskoj karijeri, kaže:

- Da osvoji barem polovinu trofeja koje je podigao kao igrač. Ne bi bilo uopšte loše. Za mene bi bilo bajkovito da mi bude trener u Interu, ali, moram da priznam, iskustvo sa Konteom je veoma pozitivno.

foto: Privatna Arhiva

Filip Stanković nedavno je imao priliku da sedi na klupi Intera u utakmici Serije A protiv Udinezea, a bio je rezervni golman i na meču Lige šampiona:

- Za mene je Samir Handanović uzor koji treba da sledim. Uz to, on je iz Slovenije, kao moja mama. Na treninzima mi stalno ponavlja da treba raditi, raditi i samo raditi. Specijalne savete koje dobijam od njega ljubomorno čuvam za sebe.

Dane za vreme epidemije koronavirusa u Milanu mladi Stanković provodi kod kuće.

- Nedostaje mi svakodnevni život, fudbal, odlasci na trening, viđanje s devojkom. Srećom, tu je telefon. Kod kuće radim treninge koje pošalju iz Intera. Narednih deset godina sećaću se lekara i medicinskih sestara s maskama, jer su oni istinski heroji ovog vremena - istakao je Stanković.

Nema zabušavanja

Škola preko video-linka

Filip Stanković postao je punoletan 25. februara, a i dalje ide srednju školu, koju pohađa putem video-linka.

- Ujutro pratim nastavu, na vezi sam s tatom, insistira da poštujem sva pravila - otkrio je Filip.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track