PREVIŠE SU SE VEČE PRE UTAKMICE TROŠILI NA ŽENE: Bivši fudbaler Partizana otkrio ŠOKANTNE detalje iz svlačionice
Foto: EPA / SASA STANKOVIC

SAD JE SVE JASNIJE

PREVIŠE SU SE VEČE PRE UTAKMICE TROŠILI NA ŽENE: Bivši fudbaler Partizana otkrio ŠOKANTNE detalje iz svlačionice

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Nigerije, Taribo Vest otkrio je šokantne detalje za koje je ubeđen da su bitno uticali na ispadanje ove afričke države sa Svetskog prvenstva 1998. godine.

Taribo Vest je kao i ostatak ekipe odigrao odlično u grupnoj fazi. Pobeđena je favorizovana Španija (3:2), zatim i Bugarska (1:0), pa ni poraz od Paragvaja (3:1) nije uticao na prolazak grupne faze prvenstva u Francuskoj.

Ipak, tada nastaju problemi koje je otkrio Vest.

"Čitao sam vesti o igračima koji obilaze noćne klubove i voze limuzine tokom Svetskog prvenstva. O tome ne znam ništa. Ali ono što znam je da su neki igrači u naš kamp dovodili žene, to sam video. To su bile Afrikanke koje su došle da gledaju turnir i koje su volele našu ekipu zbog načina na koji smo igrali u grupnoj fazi. Tim igračima nije bilo teško da ih odvedu u svoju sobu", rekao je Vest.

On ističe da je to glavni razlog ispadanja sa turnira, kao i da je bio jako ljut na pojedine saigrače.

"Zbog toga protiv Danske nisu imali snage. Bili su umorni jer su veče pre meča bili sa tim ženama. Vikao sam na njih, bio sam jako ljut. Sve su to uradili jer su mislili da ćemo lako pobediti Dansku", poručio je Vest.

Taribo Vest je jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove države. Pre nego što je 2003. godine stigao u Partizan, između ostalih timova igrao je za Inter, Milan, Derbi i Kajzerslautern. Za reprezentaciju Nigerije igrao je u periodu od 1994, do 2005. godine.

Bio je akter i prijateljskog meča u kom je pred Mundijal u Francuskoj 1998. Jugoslavija selektora Slobodana Santrača, savladala Nigeriju na čijoj klupi je sedeo Velibor Bora Milutinović sa 3:0

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track