Najnovije vesti

ČUDO OD STADIONA NIČE U HRVATSKOJ, I TO U DOBA KORONE: Hrvati će utakmice gledati iz ĐAKUZIJA I SAUNE! NEVEROVATNO
Foto: Printscreen YT

deluje nestvarno

ČUDO OD STADIONA NIČE U HRVATSKOJ, I TO U DOBA KORONE: Hrvati će utakmice gledati iz ĐAKUZIJA I SAUNE! NEVEROVATNO

Fudbal

Fudbalski klub Osijek uskoro će moći da se podiči najmodernijim stadionom u Hrvatskoj i verovatno u čitavom regionu, radovi ne prestaju čak ni u vreme pandemije koronavirusa, a iz kluba poručuju da će tako biti sve vreme, ako se zaraza ne pojavi u blizini gradilišta.

Stadion na Pampasu, tik uz Dravu, biće poseban zbog luksuznih sadržaja koji su jedinstveni za prilike u hrvatskom fudbalu poput tzv. skaj boksova, saune i đakuzija koji će prvenstveno biti u službi kluba, odnosno igrača, a iz kojih će za vreme utakmica navijači takođe moći da prate zbivanja.

- Ne želim nešto ureći jer zasad sve ide po planu. Ništa se nije promenilo, NK Osijek je uz Borusiju iz Menhengladbaha prvi klub u Evropi koji je uveo krizni menadžment u poslovanju, plebiscitarno smo srezali troškove uz potporu igrača i klupskih čelnika. Pampas ide po planu zacrtanom pre krize, s time da smo podložni uticaju COVID-19 na samom gradilištu, što znači da će gradnja prestati pojavi li se virus u krugu gradilišta. Zasad tome odolevamo - kaže predsednik i jedan od suvlasnika Osijeka Ivan Meštrović.

"Bijelo-plavi" su vrata Gradskog vrta zatvorili 13. marta, ali su istovremeno nastavili rad na infrastrukturnoj revoluciji "teškoj" 40 miliona evra za što je već zatvorena finansijska konstrukcija. Bez značajnije pomoći države. Veliki deo ulaganja došao je od Mađarske vlade na čelu sa premijerom Viktorom Orbanom.

Zasad su podignuti nosači na istočnoj tribini čime se klub pohvalio fotografijama na društvenim mrežama. Na njih će, kada za to dođe vreme, biti postavljeni prvi redovi tribina.

Osječka arena imaće 12.900 potpuno natkrivenih mesta, ali će se u perspektivi moći proširiti na 15.000 i po mnogo čemu biće posebna u Hrvatskoj. Prvi redovi tribina će biti udaljeni samo 5-6 metara od igrališta. Pritom, prva dva reda tribina biće luksuzna mesta s posebnom cenom ulaznica, dok će se iznad poslednjeg reda tribina nalaziti takozvana "sky promenada" na kojoj će gledaoci imati gastroponudu, a istovremeno će moći da neometano prate utakmicu.

- Stadion se ne gradi samo na Pampasu, već na tri lokacije, krovna konstrukcija gradi se na jednoj, tribine na drugoj lokaciji. Kad bismo sve te elemente gradili i sve te ljude okupili na jednom mestu, bilo bi to još impresivnije. Ono što mi vidimo je goli Pampas, a kada dođe vreme, a verujte mi da će doći brzo, kada se svi ti montažni elementi počnu ugrađivati, brzina radova biće još vidljivija - objašnjava čelnik belo-plavih.

Nove okolnosti uticale su na način poslovanja svih klubova pa tako i Osijeka, međutim ovaj hrvatski klub ima rezervi da ambiciozne planove sprovede u delo i u vreme velike krize kao što je i ova pandemija.

- Jako sam zadovoljan kako funkcioniše krizni menadžment, ali i nesrećan što smo mu morali pribeći. Kada uporno tvrdim da je Osijek broj jedan u Hrvatskoj, onda i stojim iza toga. Klub je poput homogenog tkiva i postoji razlog zašto insistiram da u Osijeku većinom rade domaći treneri, zašto je Pampas projektovala osječka firma i zašto ga gradi osječka firma. Zbog takvih stvari vidi se šta znači homogenost u kriznim situacijama i šta znači nehomogenost koja se reflektuje kod drugih. Rezultat toga je da Osijek uspeva sam graditi stadion, a država ga nije sagradila ni nakon 30 godina - dodaje Meštrović.

Kurir sport / Večernji list 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...