KRVAVI DERBI REŠILI ILIĆ I ILIEV: Duelu Partizana i Zvezde prethodila velika tuča grobara i delija ispred stadiona VIDEO
Foto: Starsport©

Na današnji dan

KRVAVI DERBI REŠILI ILIĆ I ILIEV: Duelu Partizana i Zvezde prethodila velika tuča grobara i delija ispred stadiona VIDEO

Fudbal -

Pre 19 godina, na današnji dan, odigran je 116. večiti derbi u prvenstvu između Partizana i Crvene zvezde.

Partizan je kao domaćin slavio sa 2:1, ali je te godine titulu uzela Crvena zvezda.

Posle petooktobarskih promena 2000. godine, prvi deo fudbalske sezone okončan je "mrtvom trkom"' na čelu tabele. Zvezda i Partizan su bili izjednačeni po broju bodova, ali su imali utakmicu manje, jer je njihov duel na Marakani 14. oktobra 2000. godine prekinut i odigran tek na proleće, 7. marta 2001. godine.

Taj odloženi meč dobila je Crvena zvezda sa 2:0 pred svojim navijačima i stekla tri boda prednosti koliko je imala i uoči 116. derbija.

Ekipa koju je tada predvodio Ljubiša Tumbaković je pred svojim navijačima uspela da trijumfuje sa 2:1. Domaćin je poveo u 22. minutu golom Saše Ilića. Goran Drulić je u finišu prvog poluvremena posle slobodnog udarca sa leve strane savladao Radakovića i na poluvreme se otišlo rezultatom 1:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, sudija Delević je dosudio jedanaesterac za Zvezdu, ali udarac Boškovića sa bele tačke odbranio je golman Partizana! Samo sedam minuta kasnije sledi kazna za crveno-bele, Iliev posle duge lopte Bajića beži Zvezdinoj odbrani i postiže pobedonosni gol za veliko slavlje navijača crno-belih u Humskoj - 2:1.

Bila je to pirova pobeda za crno-bele pošto je Zvezda stigla do šampionske titule.

Ovaj derbi obeležili su i veliki sukobi navijača uoči utakmice. Neshvatljivom odlukom policija je korteo delija usperila pravo ka grobarima, odnosno južnoj tribini stadiona Partizana. Izbio je pravi haos, verovatno i najmasovnija tuča grobara i delija, jer je sa obe strane učestvovalo nekoliko stotina navijača. Tuča je trajala desetak minuta, pre nego je policija uspela da razdvoji ratoborne navijače.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:1)

Partizan: Radaković, Jeremić, Ćirković, Saveljić, Bajić, Duljaj, Trobok, Ivić (Vukić), Ilić, Bečanović (Delibašić), Ilijev (Peković). Trener: Tumbaković.

C. zvezda: Kocić, Marković, Lalatović, Lerinc, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Ilić, Drulić, Pjanović, Bošković (Aćimović). Trener: Muslin.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track