PRIČA ZA SVA VREMENA! Kako je jedan od najboljih napadača u istoriji mogao da potpiše za Đenovu pre Borusije Dortmund!
Foto: Profimedia

neverovatno

PRIČA ZA SVA VREMENA! Kako je jedan od najboljih napadača u istoriji mogao da potpiše za Đenovu pre Borusije Dortmund!

Fudbal -

Bivši sportski direktor Đenove, Stefano Kapozuka,izjavio je kako je njegova ekipa bili blizu potpisivanja Roberta Levandovskog pre 10 godina dok je on još nosio dres Leha iz Poznanja.

- Transfer je praktično bio završen. Đan Pjero Gasperini (bivši trener Đenove, sada u Atalanti) dobro je poznavao Roberta. Igrač je već imao dogovoren lekarski pregled, ali tadašnji predsednik Enriko Preciozi nije uspeo da napravi konačan dogovor sa Poljacima i prekinuo je pregovore - prisetio se Kapozuka.

U leto 2010. godine Poljak je iz Leha prešao u redove Borusije odakle se četiri godine kasnije preselio u Bajern iz Minhena za koji i danas nastupa. Sada je 31-godišnji napadač jedan od najboljih u svetu. U Bundesligi postigao je 303 gola igrajući za Borusiju iz Dortmunda i Bajern.

Kapozuka je ipak pohvalio bivšeg gazdu koji je svojevremeno doveo Dijega Milita što je jedan od najboljih transfera u istoriji kluba.

- Kupio je momka za nekoliko lira iz argentinskog Rasinga, a on je postao kasnije veliki fudbaler. Postigao je 60 golova za nas pre nego što je otišao u Inter sa kojim je podigao pehar Lige šampiona.

Kurir sport / N. Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track