TRAGEDIJA KAKVU SVET NE PAMTI! Dan kada je cela Engleska plakala: 31 godina od pogibije 96 navijača na Hilsborou (VIDEO)
Foto: Profimedia

TAMNA STRANA SPORTA

TRAGEDIJA KAKVU SVET NE PAMTI! Dan kada je cela Engleska plakala: 31 godina od pogibije 96 navijača na Hilsborou (VIDEO)

Fudbal -

Danas je 31 godina od tragedije u polufinalu FA kupa, kada je na utakmici između Liverpula i Notingem Foresta poginulo 96 ljudi.

Jedna od najvećih tragedija u istoriji fudbala dogodila se 15. aprila 1989. godine na stadionu Hilsboro u Šefildu poginulo je 96 navijača Liverpula.

Utakmica je trajala samo 6 minuta, a onda je prekinuta kada je nastao haos na stadionu.

Tada je policija otvorila kapije da bi smanjila gužvu ispred stadiona, dozvolivši tako navijačima da jurnu na tribinu koja je već bila prepuna.

Udarni talas bio je koban za desetine navijača "redsa".

Odložen memorijal stradalih na Hirlsborou zbog virusa korona

Memorijalna služba u čast poginulih na stadionu Hirlsboro koja je trebalo danas da se održi, odložena je zbog pandemije korona virusa.

"Porodice su kolektivno odlučile da odložimo odavanje počasti. Želimo da sačuvamo što vćei broj ljudi i verujemo da je ovo pravi pristup", izjavila je predsednica grupe podrške porodicama stradalih na Hirlsborou Margaret Aspinal.

Memorijal je trebalo da se održi na stadionu Enfild u Liverpulu.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track